Räikkönen: Benzint égetünk, környezetvédelemről beszélünk?

RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait during the 2019 Formula One World Championship, Singapore Grand Prix from September 19 to 22 in Singapour - Photo Antonin Vincent / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője szerint nem hiteles, amikor a Forma-1-es pilóták a környezetvédelem mellett kampányolnak.

A Forma-1 világán belül is sokan igyekeznek tenni a környezetvédelemért: Lewis Hamilton közösségi oldalain is rendszeresen posztol erről, Sebastian Vettel pedig a sajtótájékoztatókon hozza fel olykor a témát, és ha kell, az újságírók figyelmét is felhívja, hogy ne hagyják szanaszét a műanyag üvegeket a paddockban. 

Räikkönen szerint azonban nem az F1 a legmegfelelőbb terep arra, hogy  megtanítsák az embereknek, mikor, mit tegyenek a zöldebb világ érdekében – hiszen ők maguk minden versenyhétvégén „szórakozásból” szennyezik a környezetet

„Azt gondolom, hogy ez mindenkit érint, aki ezen a bolygón él” – mondta Räikkönen a RaceFans.net-nek. „Végső soron mindannyian megpróbáljuk a tőlünk telhető legtöbbet megtenni.”

„De őszintén szólva nem vagyunk a legjobb helyen ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyünk véghez, mert végső soron benzint égetünk – miért is? Hogy elsők vagy másodikak legyünk?”

„Bizonyára mindenki kiveszi ebből a részét, amikor és ahogyan lehetséges” – folytatta. „De úgy gondolom, a Forma-1 nem a legerősebb terepe annak, hogy elmondjuk az embereknek, hogy mit kell tennünk, mert ha ezen az úton akarunk haladni, akkor maradjunk otthon és felejtsük el a versenyzést.”

„Ahogy mondtam, mindenki megteszi a tőle elvárhatót, de úgy gondolom, hogy őrültség ebbe a témába belemenni, különösen egy versenyhétvégén.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!