Friss hírek

Räikkönen beszélt a jövőjéről és Mick Schumacherről is

Kimi Räikkönen nem döntött még arról, hogy 2022-ben is versenyezni fog-e majd a Forma-1-ben. A finn versenyző jelenleg a mezőny legidősebb és legrutinosabb tagja, de vajon jövőre is látjuk még a száguldó cirkuszban?

Räikkönen 341 F1-es nagydíjon vett részt mostanáig, ősszel pedig már 42 éves lesz, és természetesen tisztában van azzal, hogy már pályafutása végén jár.

De vajon mikor akasztja szögre a sisakját? Többször elmondta: amíg élvezi a versenyzést, szívesen marad az F1-ben, a rekordok viszont egyáltalán nem érdeklik.

„Hogy meghosszabbítsam ezt a rekordot, egyáltalán nem érdekel. Minden rekordot megdöntenek egyszer. Épp ezért ez nekem semmit sem jelent” – mondta a finn az F1-Insider.com című lapnak.

Räikkönen azt mondja, továbbra sem döntött arról, hogy folytatja-e a versenyzést a Forma-1-ben.

„Hogy őszinte legyek, még nem tudom. De tavaly ilyenkor ugyanez volt… Majd meglátjuk.”

Ha Räikkönen távozik az Alfa Romeo csapatától, helyére akár Mick Schumacher is esélyes lehet, egyes pletykák szerint ugyanis a Ferrari jövőre átültetné a fiatal német pilótát a hinwili istállóhoz.

„Ha úgy döntök, hogy kiszállok, nem fog érdekelni, ki vezeti az autót. Onnantól kezdve már nem az én problémám” – mondta nevetve a finn, aki azért mondott néhány szót az ifjú Schumacherről is.

„Nehéz tündökölnie, mert az autója nem valami gyors. Másfelől viszont ez jó is az ő szempontjából, hiszen az emberek tudják, hogy az az autó nem jó. De ha így is jó versenyeket tud futni, és megmutatja a tehetségét, az pozitívum. A neve miatt persze nagy nyomás van rajta. De a leggyengébb autóval a legkönnyebb kezdeni, mert alacsonyak az elvárások. Több ideje van arra, hogy megtanuljon dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Räikkönen beszélt a jövőjéről és Mick Schumacherről is
Gasly: Vezére lettem az AlphaTauri csapatának
Az FIA miatt lassult le a Red Bull, a Mercedes pedig egy trükknek köszönhetően gyorsult fel?
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!