Räikkönen biztos benne, erős autója lesz idén

A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen meg van győződve arról, erős autója lesz majd a 2016-os Forma-1-es szezonban, azt azonban még lehetetlen megmondani, hogy a bajnoki címért harcolni tudnak-e.A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen meg van győződve arról, erős autója lesz majd a 2016-os Forma-1-es szezonban, azt azonban még lehetetlen megmondani, hogy a világbajnoki címért harcolni tudnak-e majd az előttünk álló idényben.

Hirdetés
 

A Ferrari remek idényt zárt 2015-ben, a szezont megelőzően ugyanis rengeteget fejlődött, és főleg V6-os erőforrásán tudott sokat javítani.

Bár Räikkönen számára nem alakult annyira jól az idény, a Ferrari versenyzője optimistán várja az új szezont.

„Akárhogy is nézzük, a csapat sokkal jobb teljesítményt nyújtott tavaly, mint egy évvel korábban” – mondta Räikkönen, aki 2007-ben világbajnoki címet is nyert a Ferrarinak.

„A cél nyilvánvalóan mindig az, hogy megpróbáljunk elöl lenni, a Mercedes pedig az elmúlt években rendkívül erős volt, ezért mindenki őket próbálja legyűrni.”

„Hogy meg fog-e történni? Legalább reménykedjünk benne. Addig várnunk kell ezzel, amíg pályára nem visszük az autókat a teszteken, illetve az első pár versenyen. Aztán majd meglátjuk, hogy is állunk.”

Räikkönen hozzátette, a Ferrari maranellói központjában gőzerővel folyik a munka, de amíg nem viszik pályára az új autót, addig felesleges ígérgetni.

„Természetesen rengeteg munka folyik a gyárban, de ez a munka közel sem azonos azzal, amit majd a pályán végzünk. Akkor már valóban jól fogjuk látni, és gyorsan érezni fogjuk – néhány kör után –, hogy ez egy jó autó lesz-e, vagy pedig nem.”

„De meg vagyok győződve arról, hogy egy nagyon erős csomagunk lesz majd. Hogy elég erős-e? Azt csak az idő fogja megmondani.”

Kim

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene hozzátette, minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy idén tovább javuljanak, és harcba szálljanak a vb-címért a Mercedesszel.

„A cél az, hogy letöröljem a vigyort jó barátom, Toto [Wolff] arcáról” – mondta a szakember.

„Természetesen nyerni akarunk, de ez még nem jelenti azt, hogy sikerül is elérnünk ezt a célt. De nagyon keményen fogunk próbálkozni.”

A Mercedesnél persze szintén nagy optimizmussal várják az évet: Nico Rosberg a minap azt mondta, meggyőződése, hogy versenyképes autót kap majd 2016-ra.

„Ami az idei szezont illeti, biztos vagyok abban, hogy egy nagyszerű autót építenek nekem” – nyilatkozta a német.

„Persze tisztában vagyunk a vörös fenyegetéssel, és nem szeretnénk közelebb engedni őket annál, mint ahogy most vannak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!