Räikkönen biztos benne, erős autója lesz idén

A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen meg van győződve arról, erős autója lesz majd a 2016-os Forma-1-es szezonban, azt azonban még lehetetlen megmondani, hogy a bajnoki címért harcolni tudnak-e.A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen meg van győződve arról, erős autója lesz majd a 2016-os Forma-1-es szezonban, azt azonban még lehetetlen megmondani, hogy a világbajnoki címért harcolni tudnak-e majd az előttünk álló idényben.

A Ferrari remek idényt zárt 2015-ben, a szezont megelőzően ugyanis rengeteget fejlődött, és főleg V6-os erőforrásán tudott sokat javítani.

Bár Räikkönen számára nem alakult annyira jól az idény, a Ferrari versenyzője optimistán várja az új szezont.

„Akárhogy is nézzük, a csapat sokkal jobb teljesítményt nyújtott tavaly, mint egy évvel korábban” – mondta Räikkönen, aki 2007-ben világbajnoki címet is nyert a Ferrarinak.

„A cél nyilvánvalóan mindig az, hogy megpróbáljunk elöl lenni, a Mercedes pedig az elmúlt években rendkívül erős volt, ezért mindenki őket próbálja legyűrni.”

„Hogy meg fog-e történni? Legalább reménykedjünk benne. Addig várnunk kell ezzel, amíg pályára nem visszük az autókat a teszteken, illetve az első pár versenyen. Aztán majd meglátjuk, hogy is állunk.”

Räikkönen hozzátette, a Ferrari maranellói központjában gőzerővel folyik a munka, de amíg nem viszik pályára az új autót, addig felesleges ígérgetni.

„Természetesen rengeteg munka folyik a gyárban, de ez a munka közel sem azonos azzal, amit majd a pályán végzünk. Akkor már valóban jól fogjuk látni, és gyorsan érezni fogjuk – néhány kör után –, hogy ez egy jó autó lesz-e, vagy pedig nem.”

„De meg vagyok győződve arról, hogy egy nagyon erős csomagunk lesz majd. Hogy elég erős-e? Azt csak az idő fogja megmondani.”

Kim

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene hozzátette, minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy idén tovább javuljanak, és harcba szálljanak a vb-címért a Mercedesszel.

„A cél az, hogy letöröljem a vigyort jó barátom, Toto [Wolff] arcáról” – mondta a szakember.

„Természetesen nyerni akarunk, de ez még nem jelenti azt, hogy sikerül is elérnünk ezt a célt. De nagyon keményen fogunk próbálkozni.”

A Mercedesnél persze szintén nagy optimizmussal várják az évet: Nico Rosberg a minap azt mondta, meggyőződése, hogy versenyképes autót kap majd 2016-ra.

„Ami az idei szezont illeti, biztos vagyok abban, hogy egy nagyszerű autót építenek nekem” – nyilatkozta a német.

„Persze tisztában vagyunk a vörös fenyegetéssel, és nem szeretnénk közelebb engedni őket annál, mint ahogy most vannak.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS