Räikkönen biztos benne, Kínában is ütőképes lesz a Ferrari

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen nem látja okát annak, csapata miért ne jelenthetne fenyegetést a Mercedesre a hétvégi Kínai Nagydíjon is.


A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen nem látja okát annak, csapata miért ne jelenthetne fenyegetést a Mercedesre a hétvégi Kínai Nagydíjon is.

Sokak szerint a patinás olasz istálló és Sebastian Vettel győzelme leginkább az extrém hőségnek volt köszönhető Malajziában, Räikkönen szerint azonban a Ferrari a továbbiakban is nagyon versenyképes lehet.

„Jerezben, Barcelonában és az első két futamon is ezzel az autóval dolgoztunk. Minden körülmények közepette és minden pályán jól működik, szóval nem látom okát annak, miért lenne más a helyzet ezúttal” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Eltérő lehet kissé, hiszen hűvös lesz, de a vonalvezetés valamivel jobban hasonlít a barcelonaihoz, és a körülmények is meglehetősen hasonlóak. Holnap már pályára gurulunk, látni fogjuk, hogy alakulnak a dolgok, és kitalálunk valamit, ha nem vagyunk elégedettek. De nem számítok meglepetésekre.”

A Ferrari nemcsak Malajziában, az évadnyitón, Ausztráliában is versenyképes volt.

„Már Ausztrália után is mondtam, hogyha azonnal mögéjük tudunk kerülni a versenyen, akkor nem lógnak meg ennyire. Minden pálya kissé más, mint ahogy a körülmények is. Az egyik autó jobban működik bizonyos helyszíneken, míg a másik autó egy másikon versenyképesebb.”

„Talán még nem tartunk pontosan ott, ahol szeretnénk, de ha összehasonlítjuk, hogy álltunk tavaly, akkor azt gondolom, elégedettek kell, hogy legyünk.”

„Még sok munka vár ránk, hogy minden a helyére kerüljön, de ezért vagyunk itt. Meglátjuk, hogy alakul, de én nem számítok arra, hogy olyan sokat változik a helyzet. Azt hiszem, a Mercedes nagyon gyors lehet az időmérőn, de versenykörülmények között közelebb lehetünk hozzájuk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!