Räikkönen bocsánatot kért Verstappentől - F1VILÁG.HU

Räikkönen bocsánatot kért Verstappentől

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője elárulta, Kimi Räikkönen a Spanyol Nagydíjat követően odament hozzá, és bocsánatot kért az ütközés miatt – amiért állítja, nem ő volt a hibás.

A Spanyol Nagydíj rajtját követően Bottas, Räikkönen és Verstappen egymás mellé kerültek az 1-es kanyarban, ám ütközés lett a harc vége, amelynek következtében Räikkönen és Verstappen versenye is véget ért.

A futam után Verstappen és Räikkönen is úgy nyilatkozott, egyértelmű, hogy az ő incidensük annak volt köszönhető, hogy Bottas nekiment a Ferrarinak, az pedig belecsúszott a Red Bullba.

„Ha megnézzük a videót, láthatjuk, hogy Bottas Kimihez és hozzám képest korán fékezett” – mondta Verstappen. „Aztán hozzáért Kimi jobb hátsó kerekéhez, a Ferrari megugrott, ez pedig a pilótafülkében ülve kontrollálhatatlan, így Kimi nekiment az autómnak. Alapvetően áldozat voltam a szituációban.”

A holland pilóta elárulta, Räikkönen elnézést kért tőle, annak ellenére, hogy meggyőződése volt, nem ő a hibás az ütközés miatt: „Kimi utána odajött hozzám és bocsánatot kért. Azt hiszem, ez nagyon tisztességes tőle, de sajnos rajtam nem segít.”

„2016-ban miénk volt a Spanyol Nagydíj versenynapja, most nem. Így megy ez a sportban. Aminek örültem, hogy a színek alapján több holland szurkoló volt kint, mint spanyol” – viccelődött a Red Bull-pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!