Raikkönen bosszús a Ferrari döntése miatt - F1VILÁG.HU

Raikkönen bosszús a Ferrari döntése miatt

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen a fejlesztések korai befejezését okolja azért, hogy nem tudott bekerülni az időmérő utolsó körébe, és csak a 13. helyről vághat neki a holnapi Szingapúri Nagydíjnak, ahol nehéz lesz pontokat szerezniük.

Kimi Raikkönen a fejlesztések korai befejezését okolja azért, hogy nem tudott bekerülni az időmérő utolsó körébe, és csak a 13. helyről vághat neki a holnapi Szingapúri Nagydíjnak, ahol nehéz lesz pontokat szerezniük.

A Ferrari már a júliusi végi Magyar Nagydíj óta nem fejleszti idei versenygépét, hogy teljes erőbedobással a jövő évi projektre tudjon koncentrálni.

Bár azóta kiválóan teljesít a csapat, és Raikkönen az elmúlt négy versenyen kivétel nélkül a dobogón ünnepelhetett, minden jel arra utal, hogy a szárnyalásnak vége, és a fejlesztések hiánya az eredményekben is megmutatkozik majd a hátralévő futamokon.

“Teljesen logikus, hogy ha a többi autó versenyről versenyre javul, egyre nagyobb árat fizetünk azért a döntésünkért, hogy leállítottuk az F60 fejlesztését” – mondta a finn világbajnok, aki már nincs harcban a vb-címért.

“Sajnálatos módon, a mai napon nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy bejussunk az időmérő harmadik körébe, és ezzel nem nagyon tudunk mit csinálni.”

Raikkönen éppen ezért úgy gondolja, hogy önerőből nem lesznek képesek pontot szerezni a holnapi versenyen, azonban bízik abban, hogy egy jó rajtnak, és néhány kisebb balesetnek köszönhetően, mégis bekerülhetnek az első nyolcba.

A Ferrari számára fontos lenne a pontszerzés, mert komoly harcban van a McLarennel a konstruktőri harmadik helyért, és a wokingi alakulat csak most állt le idei autója fejlesztésével, így egyre nagyobb az űr a két rivális között.

“Holnap egy nagyon kemény versenyre számíthatunk, hiszen hihetetlenül nehéz előzni ezen a pályán, így nem lesz könnyű pontokat szerezni” – folytatta Raikkönen, akinek csapattársa, Giancarlo Fisichella alig ha fogja tudni kisegíteni a csapatot, hiszen a 18. helyről indul.

“Való igaz, hogy sok minden megtörténhet egy ilyen pályán, és nekünk most mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a legtöbbet kihozzuk a lehetőségekből. Jól kell elkapnunk a rajtot, ahogy azt az elmúlt néhány versenyen is tettük.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is tudja, hogy nem lesz könnyű dolguk, azonban úgy érzi, hogy autóik remek megbízhatósága előnyt jelenthet majd a versenyen.

Hirdetés

“Csak a verseny számít, ahol a megbízhatóság mindig fontos tényező, különösen egy olyan futamon, ami ennyire kemény, és ahol rengeteg minden megtörténhet” – mondta az olasz szakember.

“Tiszta sor, hogy meg kell próbálnunk előrébb kerülni a mezőnyben, ami azt is jelenti, hogy nem lesz könnyű elérnünk minimális célunkat, hogy az első nyolcban végezzünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!