Räikkönen: Bőven van még tennivalónk, de jók vagyunk

Hiába a malajziai győzelem, Kimi Räikkönen szerint a Ferrari Forma-1-es csapatának bőven van még tennivalója, ha be akarja fogni a Mercedest.


Hiába a malajziai győzelem, Kimi Räikkönen szerint a Ferrari Forma-1-es csapatának bőven van még tennivalója, ha be akarja fogni a Mercedest.

Szepangban kiválóan teljesített a patinás olasz istálló, hiszen mindkét versenyzője tartani tudta a lépést a Mercedesekkel a hétvége során.

Bár Räikkönennek problémái akadtak a versenyen, és ennek ellenére negyedik lett, csapattársa, Sebastian Vettel a futamon is legyűrte a Mercedeseket és nyerni tudott.

„Lehet, hogy az ottani körülmények kedveztek nekünk, de kétlem, hogyha Melbourne-ben kezdettől fogva mögöttük autózunk, ennyire elhúztak volna” – mondta a finn.

„Nyilvánvalóan minden pálya és körülmény számít, de ettől ez még egy nagyon erős csomag.”

„Tudjuk, hogy nem vagyunk ugyanolyan gyorsak, mint ők – legalábbis egy körön –, de dolgozunk az ügyön, és tavalyhoz képest óriásit léptünk előre. A csapat jól végezte a dolgát, jó irányba haladunk, és lépésről-lépésre próbálunk felzárkózni a Mercedeshez. Bár Sebastian nyerni tudott, tudjuk, hogy bizonyos területeken még fejlődnünk kell.”

Räikkönen hozzátette, Vettel győzelme a csapaton belül nem okozott akkora meglepetést.

„Nyilvánvaló, hogy már az első futamon is jó autónk volt, és az első teszttől kezdve mondtuk, hogy ez egy jó versenygép. Nem ért meglepetésként minket. Az időjárás nyilván segített bennünket, és a kerékcseréink is kiválóak voltak, még nekem is a problémák ellenére.”

„Nehéz megmondani, a következő pályán milyenek leszünk majd, hiszen minden helyszín más és más, de jók az alapok. Kétségkívül vannak dolgok, melyeken javítanunk kell, és lesznek új elemeink is.”

A finn kifejtette, nehéz megjósolni, hogy a Ferrari a soron következő versenyeken is előnyben lesz-e a gumikezelés tekintetében.

„Minden pálya más, a körülmények is folyamatosan változnak – mindazonáltal meggyőződésem, hogy jó csomagunk van. Minden területen javítani akarunk, de lehetetlen megjósolni, milyenek lesznek az autók a következő futamon. Szerintem remek pozícióban vagyunk, a legtöbbet kell kihoznunk a helyzetből.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!