A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Raikkönen cáfolja, hogy aláírt a Mercedeshez

Kimi Raikkönen cáfolta azon híreket, melyek szerint a Mercedes Grand Prix-hoz igazolna a jövő évben, és kijelentette, hogy szinte biztosra vehető, hogy jövőre nem indul a Forma-1-ben, és az azt követő szezonban is csak akkor áll rajthoz, ha versenyképes autót kap.

Kimi Raikkönen cáfolta azon híreket, melyek szerint a Mercedes Grand Prix-hoz igazolna a jövő évben, és kijelentette, hogy szinte biztosra vehető, hogy jövőre nem indul a Forma-1-ben, és az azt követő szezonban is csak akkor áll rajthoz, ha versenyképes autót kap.

Azt követően, hogy megszakadtak a tárgyalások közte és egykori csapata, a McLaren között az elmúlt héten, Raikkönen már sejtette, hogy életbe lép a B terv, és ütőképes autó híján, kihagyja a jövő évet.

Ám azzal, hogy Jenson Button átigazolt a McLarenhez, felszabadult egy ülés a Brawn istállónál, amely jövőre gyári csapatként folytatja a versenyzést, miután a Mercedes-Benz többségi tulajdonrészt szerzett.

Mindez a média figyelmét sem kerülte el, és azonnal olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a finn pilóta készen áll tárgyalni a Mercedesszel egy esetleges versenyzői ülésről, aminek igazából semmi valóságalapja nincsen, vehető ki Raikkönen szavaiból.

“Nem tárgyaltam a Brawnnal” – mondta az egykori világbajnok a sportág hivatalos weboldalán, a formula1.com-on. “Úgy érzem, hogy két német versenyzőt indítanak jövőre, miután a Mercedes is beszállt a csapatba.”

A két befutó pedig megbízható források szerint Nico Rosberg és Nick Heidfeld lesz, akikkel a vezetőség már meg is egyezett a részletekben, és már csak idő kérdése, hogy mikor jelentik be hivatalosan is érkezésüket.

Raikkönen egyelőre még nem tudja, hogy mihez fog kezdeni a jövő évben. A ralizás mindenképpen szóba jöhet, de még az sem kizárt, hogy egyszerűen csak több időt fog eltölteni szerettei és családja társaságában.

“Egyelőre még magam sem tudom, mit hoz a jövő év” – folytatta. “Természetesen a rali mindenképpen számításba jöhet, de egy versenyképes autót szeretnék vezetni. Amennyiben ez mégsem jön össze, akkor több időt fogok tölteni a családom és a barátaim társaságában.”

Arra a kérdésre, hogy komolyan gondolja-e a 2011-es visszatérést, a finn versenyző így felelt: “Már elértem az álmomat, hiszen megnyertem az egyéni világbajnokságot.”

“Természetesen még több világbajnoki címet szeretnék nyerni, de ezt csak úgy tudom elérni, ha egy versenyképes autót kapok. Ez ennyire egyszerű.”

“Éppen ezért csak abban az esetben fogok visszatérni, ha egy versenyképes autó lesz alattam, amivel harcba tudok szállni a futamgyőzelmekért és a világbajnoki címért. Csak azért, hogy a létszámot növeljem, nem akarok a mezőnyben lenni. Ez egyszerűen nem érdekel.”

“De addig még sok idő van, így majd meglátjuk, hogy mi fog történni a következő hónapokban.”

Az általában jól értesült P1Mag információi szerint Raikkönen valóban nem folytatott tárgyalásokat a Brawn vezetésével, ám a Mercedesszel igenis leült már menedzserével.

A felek pedig állítólag meg is egyeztek abban, hogy a finn pilótának lesz helye a brackley-i bázisú csapatnál a 2011-es bajnokságban. Tahát csakis rajta fog múlni, hogy rábólint-e a lehetőségre, és ez nagyban attól függ majd, hogy milyen lesz a német gárda idei teljesítménye.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!