Raikkönen csak egy feltétellel marad az F1-ben - F1VILÁG.HU

Raikkönen csak egy feltétellel marad az F1-ben

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen ismét elmondta, hogy egyelőre még maga sem tudja, hol folytatja jövőre, de abban már most biztos, hogy csak akkor mard a Forma-1-ben, ha egy olyan csapatot talál, amellyel azonnal képes lesz harcba szállni a győzelmekért és a bajnoki címért.

Kimi Raikkönen ismét elmondta, hogy egyelőre még maga sem tudja, hol folytatja jövőre, de abban már most biztos, hogy csak akkor mard a Forma-1-ben, ha egy olyan csapatot talál, amellyel azonnal képes lesz harcba szállni a győzelmekért és a bajnoki címért.

A Ferrari egykori világbajnoka a szezon végén, egy évvel eredeti szerződése lejárta előtt elhagyja csapatát, hogy átadhassa helyét Fernando Alonsónak, aki Felipe Massa csapattársaként, az olaszoknál folytatja pályafutását 2010-ben.

Raikkönen látszólag csalódott volt csapata döntése miatt, de elmondta, hogy nem tudott mit tenni, nem rajta múlt a dolog, és mivel az utolsó pillanatig bízott abban, hogy maradhat, egyelőre nem tudja, hol folytatja.

Azt viszont már most tudja, hogy csak abban az esetben marad a sportágban, ha egy olyan csapatot talál, amellyel esélye lesz harcba szállni a futamgyőzelmekért, és a bajnoki címért már a jövő évben.

“Számos kritérium van, aminek eleget kell tennie a leendő csapatnak” – mondta Raikkönen a vasárnapi versenyt követően a riportereknek Suzukában.

“Azonban az elsődleges szempont, hogy egy olyan szerződésed legyen, amivel meg vagy elégedve, és egy olyan autót kapj, amellyel esélyed van harcba szállni a bajnoki címért.”

“Semmi esetre sem szeretnék egy kisebb csapathoz igazolni, mert abból semmit nem tudnék profitálni. Ahogy azt már számtalanszor elmondtam, ha a versenyezni akarok, akkor egy olyan autót akarok, amellyel már a jövő évben meg tudom nyerni a világbajnokságot.”

“Nem célom a tizedik hely környékén körözgetni. Ez nem izgat engem. Akkor inkább otthon maradok, és valami mást csinálok. Ha nem lehetek egy valódi csapatban, és egy valódi győztes autóban, akkor el fogok gondolkodni a lehetőségeimen.”

A finn versenyzőt az utóbbi napokban egykori csapatával, a McLarennel és a Toyotával is szóba hozták, azonban elmondta, hogy napokon belül senki ne számítson arra, hogy tisztázódni fog a jövője.

“Ahogy azt már többször elmondtam, nincs szerződésem a jövő évre” – magyarázta. “Mérlegelem a lehetőségeimet, és majd meglátjuk, hogy mi lesz a jövőben. Nem tudom, hogy mikor fogunk tudni bármit is mondani, vagy egyáltalán lesz-e mit mondanunk.”

Hirdetés

Raikkönen menedzsere, Steve Robertson a Turun Sanomat c. lapnak szintén elmondta, hogy több csapattal is tárgyalásban állnak, azonban még hetek kérdése, hogy tisztázódjon versenyzője jövője, de nagy valószínűséggel a november elsején megrendezésre kerülő szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjig mindenre fény fog derülni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!