Räikkönen: Csak jussunk túl az első kanyarokon

Fotó: Alfa Romeo
07 RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during 2019 Formula 1 championship at Melbourne, Australia Grand Prix, from March 14 to 17 - Photo Florent Gooden / DPPI Räikkönen
Nem teljesen elégedett az időmérős eredményével Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője, miután a 9. helyet szerezte meg az Ausztrál Nagydíjra.

Räikkönen a McLaren újonc pilótája, Lando Norris mögött a 9. rajthelyet szerezte meg az Ausztrál Nagydíj kvalifikációján, ám szerinte ennél többre is képes az autó. 

Hogy boldog vagyok-e? Igen is, meg nem is. Kicsit csalódott vagyok, mert több van az autóban, és jobb helyen is végezhettünk volna.”

„Nem sikerült egy jó kört összehoznom” – vallotta be Räikkönen. „Van még hova fejlődni, de nem volt rossz. Csomó dolgot tanultunk, de holnapra még fejlődnünk kell.”

És hogy mit kíván a holnapi versenyre a finn? 

„Jussunk túl az első két kanyaron incidens nélkül, aztán onnan majd meglátjuk.”

Räikkönen tisztában van vele, hogy nem a mezőny elején fog harcolni, mint korábbi istállójával, a Ferrarival, azonban hisz a csapatában, és bízik benne, hogy mielőbb előrelépéseket fognak tenni. 

„Ez egy új csapat és új pozícióért harcolok a mezőnyben, de sok lehetőség van bennünk” – mondta. „Jó partnereink vannak, az Alfa egy közülük. Alapvetően még mindig a Sauber csapata az, aki az autót építi és a mérnököket hozza.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS