Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Csak jussunk túl az első kanyarokon

Fotó: Alfa Romeo
Fotó: Alfa Romeo
Nem teljesen elégedett az időmérős eredményével Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője, miután a 9. helyet szerezte meg az Ausztrál Nagydíjra.

Räikkönen a McLaren újonc pilótája, Lando Norris mögött a 9. rajthelyet szerezte meg az Ausztrál Nagydíj kvalifikációján, ám szerinte ennél többre is képes az autó. 

Hogy boldog vagyok-e? Igen is, meg nem is. Kicsit csalódott vagyok, mert több van az autóban, és jobb helyen is végezhettünk volna.”

„Nem sikerült egy jó kört összehoznom” – vallotta be Räikkönen. „Van még hova fejlődni, de nem volt rossz. Csomó dolgot tanultunk, de holnapra még fejlődnünk kell.”

És hogy mit kíván a holnapi versenyre a finn? 

„Jussunk túl az első két kanyaron incidens nélkül, aztán onnan majd meglátjuk.”

Räikkönen tisztában van vele, hogy nem a mezőny elején fog harcolni, mint korábbi istállójával, a Ferrarival, azonban hisz a csapatában, és bízik benne, hogy mielőbb előrelépéseket fognak tenni. 

„Ez egy új csapat és új pozícióért harcolok a mezőnyben, de sok lehetőség van bennünk” – mondta. „Jó partnereink vannak, az Alfa egy közülük. Alapvetően még mindig a Sauber csapata az, aki az autót építi és a mérnököket hozza.”

 

Kapcsolódó cikkek

Videó: A legjobb onboard-felvételek az Ausztrál Nagydíjról

A Mercedes győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es idény első versenye, és bár a melbourne-i idénynyitónál láttunk már jóval izgalmasabb versenyeket is, azért bőven voltak látványos momentumai az Ausztrál Nagydíjnak. A lenti lejátszó elindítása után a ’Megtekintés a Youtube-on’ feliratra kattintva megnézheted a legjobb belső kamerás felvételeket Melbourne-ből.

Friss hírek