Räikkönen: Csak jussunk túl az első kanyarokon - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Csak jussunk túl az első kanyarokon

HIRDETÉS
Nem teljesen elégedett az időmérős eredményével Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője, miután a 9. helyet szerezte meg az Ausztrál Nagydíjra.
Fotó: Alfa Romeo

Räikkönen a McLaren újonc pilótája, Lando Norris mögött a 9. rajthelyet szerezte meg az Ausztrál Nagydíj kvalifikációján, ám szerinte ennél többre is képes az autó. 

Hogy boldog vagyok-e? Igen is, meg nem is. Kicsit csalódott vagyok, mert több van az autóban, és jobb helyen is végezhettünk volna.”

„Nem sikerült egy jó kört összehoznom” – vallotta be Räikkönen. „Van még hova fejlődni, de nem volt rossz. Csomó dolgot tanultunk, de holnapra még fejlődnünk kell.”

És hogy mit kíván a holnapi versenyre a finn? 

„Jussunk túl az első két kanyaron incidens nélkül, aztán onnan majd meglátjuk.”

Räikkönen tisztában van vele, hogy nem a mezőny elején fog harcolni, mint korábbi istállójával, a Ferrarival, azonban hisz a csapatában, és bízik benne, hogy mielőbb előrelépéseket fognak tenni. 

„Ez egy új csapat és új pozícióért harcolok a mezőnyben, de sok lehetőség van bennünk” – mondta. „Jó partnereink vannak, az Alfa egy közülük. Alapvetően még mindig a Sauber csapata az, aki az autót építi és a mérnököket hozza.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!