Räikkönen csalódott a Ferrari formája miatt

Csalódott a Ferrari jelenlegi formája miatt a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen.


Csalódott a Ferrari jelenlegi formája miatt a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen.

A finn versenyző csupán a 6. helyről rajtolhat a vasárnapi Német Nagydíjon azok után, hogy nemcsak a Mercedesszel, de a Red Bull-lal szemben is alulmaradtak a mai időmérőn.

„Egy második vagy harmadik hellyel sem lennék elégedett. Én azért versenyzek, hogy nyerjek” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Az autó egyensúlya jó, a köridő nem. Nem vagyunk elég gyorsak. Most hirtelen nem tudnék kiemelni egyetlen komolyabb problémát sem. Az utolsó garnitúra gumim nem volt az igazi, mert nem volt olyan jó az autó vezethetősége. De mit ér a jó vezethetőség, ha az ellenfeleink gyorsabbak? Csalódott vagyok a helyzetünk miatt, de még keményebben kell dolgoznunk.”

Räikkönen elárulta, bár a Ferrari a hosszabb etapokon általában erősebb, mint egy körön, nagy csodát nem fognak tenni vasárnap.

„Egy jó rajtra lesz szükségünk. És persze találnunk kell még némi sebességet. Ki tudja, mi történik a versenyen? A futamokon általában versenyképesebbek vagyunk, mint az időmérőkön. A legrosszabb, hogy egyik napról a másikra nem tudunk nagy előrelépést tenni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!