Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Räikkönen csalódott: Jó esélyeink voltak

Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője úgy gondolja, a Stájer Nagydíj időmérőjén sokkal jobb volt az autójuk, mint a múlt hétvégén, azonban ezt nem tudták kihasználni.

Először egy bokszutcai probléma, majd csapattársa autótörése húzta keresztbe Räikkönen időmérőjét: a finn pilóta elmondta, úgy érezte, erősebb volt az autó teljesítménye, mint egy héttel ezelőtt, ezért sokkal jobb eredményt is elérhetett volna. 

A Q1 végén Antonio Giovinazzi törte össze az Alfa Romeót, majd megállt a pályán, emiatt piros zászlóval ért véget az időmérő első szakasza. 

Räikkönen elmondta, először forgalomba került a pályán, majd a kerékcsere tartott túl sokáig – utolsó gyorskörét pedig nem tudta befejezni a Q1-ben, pedig sikerült volna javítania eredményén

A finn szerint csalódást keltő az eredmény, mivel jobb rajtpozíciót is szerezhetett volna a 16. helynél

„A kiálláskor volt néhány problémánk, túl sokáig tartott, aztán javítottunk az utolsó körömön, de jött a piros zászló. Sokkal több lehetőség volt az autóban a vizes pályán, mint a múlt héten, szóval kicsit csalódást keltő eredmény a múlt hét után, amikor nem volt meg a tempónk, most viszont sokkal jobb volt” – mesélte Räikkönen az időmérőt követően. 

„Eléggé rendben volt az autó. A kiállás előtt feltartottak, aztán a kiállás során volt a problémánk, és szörnyen sokáig tartott, amíg lecseréltük az abroncsokat. Ezután a hideg gumikon sokáig tartott, mire újra megvolt a tempónk. Az utolsó körömön javítottam, de aztán jött a piros zászló a másik autó miatt. Ezért csalódott vagyok, mert sokkal jobb esélyeink voltak ma.”

„A holnap egy új nap lesz, meglátjuk, milyen lesz az időjárás, és a legjobbat fogjuk nyújtani” – mondta a finn. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!