Raikkönen diktálta a tempót Bahreinben

Annak ellenére, hogy a hibrid rendszer délelőtti meghibásodása miatt át kellett szerveznie programját, a Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen végzett az élen az e heti tesztek második napján Bahreinben.

Annak ellenére, hogy a hibrid rendszer délelőtti meghibásodása miatt át kellett szerveznie programját, a Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen végzett az élen az e heti tesztek második napján Bahreinben.

Az egykori világbajnok számára nem volt felhőtlen a mai nap, ugyanis még az ebédszünet előtt be kellett állnia a boxba, mert a KERS rendszer hűtése felmondta a szolgálatot, és az eszköz elkezdett melegedni.

Bár a probléma megoldása a vártnál hosszabb ideig (három óráig) tartott, Raikkönen végül egy tizeddel megelőzve Jarno Trullit, az élen zárta a mai napot.

A Toyota olasz versenyzője bizonyult a nap legaktívabb résztvevőjének a maga 149 megtett körével, és elégedetten nyilatkozott a TF109-es modell teljesítményéről.

“Ez egy nagyon jó teszt számunkra” – mondta. “Három nap alatt több mint 2 000 km-t teljesítettem, és elégedett vagyok az autóval. Versenyképesnek és megbízhatónak tűnik, így magabiztosan várhatjuk a szezont.”

“Még sok idő van a szezonnyitóig, így a csapatoknak van még lehetőségük a fejlődésre. Éppen ezért nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy megtartsuk a lendületet a gyárban, illetve a hátralévő teszteken. Azonban eddig minden a legnagyobb rendben.”

A harmadik és egyben utolsó helyen a BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld végzett, aki leginkább a mechanikai beállításokon dolgozott a mai nap folyamán.

“Ma nyílt először alkalmam, hogy melegben is kipróbáljam a BMW Sauber F1.09-es modellt, így a legfontosabb dolog az volt számomra, hogy többet megtudjak az autó általános egyensúlyáról” – magyarázta Heidfeld.

“Eredményes napon vagyok túl, mert rengeteg beállítást kipróbáltam. Már most elégedett vagyok azzal, ahogy az autó reagál a változtatásokra.”

A tesztek holnap tovább folytatódnak Bahreinben.

Teszteredmények, Bahrein, 2. nap:

 1. Raikkonen   Ferrari       (B) 1:32.102 107
 2. Trulli    Toyota        (B) 1:32.230 149
 3. Heidfeld   BMW-Sauber      (B) 1:32.585 104

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS