Friss hírek

Raikkönen dobogóra állna a szingapúri éjszakában

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen tovább folytatná sorozatát, és ismét a dobogót célozza meg a hétvégi Szingapúri Nagydíjon, ám elmondása szerint csak akkor lesz esélyük az első háromban végezni, ha tökéletesen végzik a dolgukat.

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen tovább folytatná sorozatát, és ismét a dobogót célozza meg a hétvégi Szingapúri Nagydíjon, ám elmondása szerint csak akkor lesz esélyük az első háromban végezni, ha tökéletesen végzik a dolgukat.

“Az éjszakai körözéssel nincs bajom. Néhány bukótértől eltekintve, a pálya tökéletesen ki van világítva, olyan mintha nappal versenyeznénk” – mondta a finn pilóta, aki a tavalyi versenyen a negyedik helyért harcolt, mikor nem sokkal a vége előtt falnak csapta autóját.

Raikkönen azonban sokkal jobb versenyt vár az idei évben, hiszen elvileg autójuknak jól kell szerepelnie az utcai ringen.

Hirdetés
 

“Egy újabb utcai pálya következik, és minél lassabb egy pálya, annál jobbak vagyunk az idei évben, elég, ha csak megnézzük, hogy miként teljesítettünk Valenciában és Monacóban. Szóval nem látok okot arra, hogy ez más legyen itt Szingapúrban” – magyarázta.

“De nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy miközben mi már nem rukkolunk elő újításokkal, a többiek még fejlesztik idei autójukat, így nehezebb lesz a dolgunk ezen az utcai pályán, mint az előzőeken.”

“A már meglévő csomagunkból kell kihoznunk a maximumot, meg kell találnunk a megfelelő beállításokat, és ha mindez tökéletesen sikerül, akkor lesz esélyünk harcba szállni a dobogós helyezésekért. És ez is a célunk.”

“Nagyon nehéz előzni a pályán, szinte lehetetlen. A KERS természetesen előnyt jelent, de közel sem akkorát, mint Spában, vagy Monzában.”

Raikkönen azt is elmondta, hogy a Ferrari továbbra is arra hajt – miután már matematikai esélye sincs a bajnoki cím megszerzésére –, hogy megtartsa harmadik helyét a konstruktőrök versenyében, ami nem lesz egyszerű, hiszen hat pont a különbség közte, és a mögötte álló, ám kiválóan teljesítő McLaren között.

“Remek lenne, ha sikerülne megtartanunk harmadik helyünket a konstruktőrök versenyében, de ez nem lesz egyszerű” – folytatta a finn pilóta.

“Az elmúlt négy versenyen csak egyik autónk tudott pontot szerezni, de most már szükségünk van a második autónkra is. Azonban biztos vagyok abban, hogy hatalmas tapasztalatának köszönhetően, Giancarlo meg tudja csinálni.”

“Azt gondolom, hogy a hátralévő négy versenyből a Szingapúri Nagydíj fekszik a legjobban a Ferrarinak. Ha győzni akarunk, akkor több mint tökéletesen kell végezni a dolgunkat, és egy kis szerencsére is szükségünk van. Azonban a spái győzelem után fantasztikus lenne, ha sikerülne még egyszer ezt az érzés átélnem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!