Orosz Nagydíj

Räikkönen: Egy ponton úgy tűnt, semmi sem lesz ebből a versenyből…

Fotó: Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen, Ferrari, ChineseGP2018

A 3. helyen zárta a Forma-1-es Kínai Nagydíjat Kimi Räikkönen, aki bár nyerni szeretett volna, „elfogadja” az eredményt, mert a verseny egy pontján úgy tűnt, sokkal hátrébb végeznek.

A Ferrari versenyzője a 2. helyről startol Sanghajban, a rajtnál pedig megpróbált bebújni csapattársa mellé. Vettel viszont agresszíven védte pozícióját, kissé kiszorította Räikkönent, aki így nem tudta ideális íven venni az első kanyart, és több pozíciót veszített.

Räikkönen a verseny után azt mondta, nem volt könnyű a futam első etapja, és a verseny egy pontján úgy tűnt, nem lesz esélyük a dobogóra.

„Jól rajtoltunk, de aztán blokkoltak egy kicsit és megelőztek az első kanyarokban” – mondta a „Jégember” utalva arra, hogy csapattársa, Sebastian Vettel kiszorította őt az ideális ívről a startot követően.

„A verseny elején küszködtem egy kicsit azzal, hogy kövessek másokat. Üres pályán nem volt rossz a tempó, de a verseny elején messze nem volt ideális a helyzet, és nyilván sokáig kint maradtunk. Volt némi szerencsénk a biztonsági autóval. Jó volt a tempóm a közepes keveréken, de a végén a lágy gumik kellettek volna, hogy esélyünk legyen.”

„Azt gondolom, rendben ment az utolsó etap, de amint közel kerültem Valtterihez, hiába volt jobb a tempóm, nehéz volt követni. Jobb gumikra lett volna szükség, viszont elfogadom, amit elértem, mert volt egy pont, amikor egyáltalán nem tűnt jónak a helyzet.”

Räikkönent a futamot követő sajtótájékoztatón megkérdezték arról is, véleménye szerint hogyan alakulhatnak az erőviszonyok a folytatásban.

„Nehéz pontosat mondani az erőviszonyokról. Azt gondolom, a mai végeredmény nagyban múlt azon, hogy jobb gumijaid vannak-e, mint másoknak, de nyilván ez is része a játéknak. Elég nagy része ráadásul. És a biztonsági autó is komoly szerepet játszott.”

„A nyers tempót tekintve, amikor mindenki ugyanolyan gumikon van… tényleg nehéz megmondani. De szerintem jó ezt nézni, hiszen versenyről versenyre változik. És az apró különbségek sokat jelenthetnek a végeredményt tekintve. Majd meglátjuk – versenyről versenyre változhat, és sok minden múlik azon, ki milyen gumikkal köröz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS