Räikkönen egyelőre elégedetlen az autóval

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője a pénteki szabadedzéseket követően egy „furcsa érzésről” beszélt, amely az autóban ülve folyamatosan zavarta – a finn szerint több tényező is közrejátszott ebben.


Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője a pénteki szabadedzéseket követően egy „furcsa érzésről” beszélt, amely az autóban ülve folyamatosan zavarta – a finn szerint több tényező is közrejátszott ebben.

Räikkönen a mai napon rádión is panaszkodott csapatának, volt, hogy egyáltalán nem látta értelmét a körözgetésnek: „Akarjátok, hogy tovább körözzek? Én semmit nem tudok ebből leszűrni, de ha ezt akarjátok…” – mondta a finn.

A szabadedzéseket követően a sajtó képviselőinek Räikkönen kifejtette, hogy nem igazán érezte jól magát az autóban, ám a pontos okát ennek nem tudja.

„Furcsa nap volt a mai. Nem vagyok boldog a mai nap alakulásával, sem az autó viselkedésével. Nem tudtunk rájönni, hogy miért van ez a furcsa érzés az autóban. Úgy gondolom, hogy ez több dolog miatt lehet, talán a szeles időjárási körülmények, talán a pálya, talán a gumikkal vannak problémák, vagy valami más. Ami biztos, hogy ezt holnapra rendbe kell hoznunk.”

A Ferrari világbajnoka mindkét szabadedzésen a negyedik pozícióban végzett – eredményt tekintve nem rossz a mai teljesítményük Räikkönen szerint, azonban nagyon szeretné, hogy holnapra megoldják a problémákat.

„Ezeket a dolgokat relatívan kell nézni. Sem az időm nem volt katasztrofális, sem a helyezésem. Nem az a helyzet, hogy nem tudtam összerakni a kört, hanem az, hogy furcsa érzésem van az autóban, ami természetesen nagyon zavaró.”

Mindazonáltal a finn azt is elmondta, valamiféle fejlődést vélt felfedezni a fejlesztéseknek köszönhetően, azonban még nem tudja, az erőviszonyokat tekintve hol állnak pontosan.

„Mindenképp észrevettem javulást, és ez azt jelenti, hogy a fejlesztések nem rosszak. Még van hova javulnunk, de ma még csak péntek volt. Holnap már jobban tudjuk majd, hogy milyen irányba haladunk a hétvégén.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!