Raikkönen egyelőre nem gondol a bajnoki címre - F1VILÁG.HU

Raikkönen egyelőre nem gondol a bajnoki címre

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen elmondta, sokkal inkább aggódik amiatt, hogy megoldást találjon azokra a problémákra, melyek az elmúlt időben hátráltatják, mintsem azon gondolkodjon, hogy egyre elkeserítőbb a helyzete a bajnokságban.

Kimi Raikkönen elmondta, sokkal inkább aggódik amiatt, hogy megoldást találjon azokra a problémákra, melyek az elmúlt időben hátráltatják, mintsem azon gondolkodjon, hogy egyre elkeserítőbb a helyzete a bajnokságban.

A világbajnoki címvédő egy újabb borzalmas futamot teljesített Monzában, ahol egyszerűen képtelen volt megbirkózni a vizes pálya nehézségeivel.

A Ferrari finn versenyzője az elmúlt három futamon egyetlen pontot sem szerzett (Valenciában elfüstölt a motorja, Spában összetörte autóját, Monzában pedig csak a kilencedik helyen végzett), így lemaradása 21 pontra nőtt a bajnokság élén álló Lewis Hamiltonnal szemben, miközben már csak négy futam van hátra az idei évben.

Raikkönen azonban elmondta, elsődleges célja most az, hogy mielőbb megoldást találjon a problémákra, azzal pedig egyelőre nem foglalkozik, hogy egyre elkeserítőbb a helyzete a bajnokságban.

“Megpróbálok túljutni a nehézségeken, és a dolgokat helyretenni, ez most a fő célom” – mondta Raikkönen a riportereknek Monzában. “Semmire sem gondolok jelen pillanatban. Bízom benne, hogy sikerül működőképessé tenni az autót.”

“Működik, mikor a gumik is működnek. Nem igazán gondolok arra, hogy mit fogunk csinálni a következő néhány versenyen. Bízom benne, hogy mindent rendbe tudunk tenni, és ismét élvezni fogom a versenyeket.”

“Nem ez az első alkalom, hogy ilyen helyzetben vagyunk. Néha működik, néha nem, és nincs magyarázatunk arra, hogy miért nem tudom megfelelő hőfokra hevíteni az abroncsokat.”

“Szerintem nem magával az autóval van a gond, hogy nem elég jó bizonyos körülmények között. Az egész csomagot kell működőképessé tenni, és akkor jó eredményeket fogunk szállítani. A verseny végén már minden rendben volt, kiváló időket futottam, de akkor már túl késő volt.”

Raikkönen azt is bevallotta, egyelőre nem tudja, hogy kell-e segítenie csapattársának, Felipe Massának a szezon hátralévő versenyein.

“Nem tudom, majd meglátjuk. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ismét jó versenyeink legyenek a szezon végén” – tette hozzá a finn versenyző.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!