Räikkönen: Egyszer minden sorozatnak vége szakad - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Egyszer minden sorozatnak vége szakad

HIRDETÉS

A 2009-es Német Nagydíj óta először nem fejezett be Forma-1-es futamot a Lotus istálló világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.


A 2009-es Német Nagydíj óta először nem fejezett be Forma-1-es futamot a Lotus istálló világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.

A finn pilóta egy fékhiba miatt volt kénytelen feladni a vasárnapi Belga Nagydíjat, ezzel egy rendkívüli sorozat ért a végéhez: a 2007-es év legjobbja ugyanis először nem ért célba a Lotus csapatával.

Räikkönen utoljára 2009-ben, a Német Nagydíjon volt kénytelen kiállni még a Ferrarival, azóta minden egyes futamon célba ért.

„Fékhibám volt, szóval tényleg nem volt értelme folytatni” – mondta Räikkönen.

„Mindketten jól rajtoltunk, de nem volt elég hely az első kanyar felé menet, ahol túlmentem a kerékvetőn, és veszítettem némi időt. Utána viszont olyan keményen nyomtam, amennyire csak tudtam.”

„Már a futam elején is volt némi probléma a fékekkel, de sikerült kordában tartanunk a dolgot, és egészen addig minden rendben volt, amíg fel nem kellett adnom a futamot. Sok versenyt befejeztünk már, és nagyon jó volt a megbízhatóságunk: ilyen az élet, egyszer úgyis elpártol mellőled a szerencse, ma jött el ez a nap.”

Kiesése miatt Räikkönen két pozíciót is veszített a bajnoki tabellán, hiszen Fernando Alonso és Lewis Hamilton is megelőzte őt. A finn így jelenleg a negyedik az összetettben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!