Friss hírek

Räikkönen: Együtt tudok ezzel élni

Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője elárulta, nem volt idejük új első vezetőszárnyat gyártani, ezért minősíthették szabálytalannak az elemet az Azeri Nagydíj előtt.

Räikkönen első vezetőszárnya még a Kínai Nagydíjon sérült meg, azonban a csapatnak csak megszerelni volt ideje – az alkatrész azonban nem lett tökéletes, mivel a megengedettnél nagyobb mértékben hajlott (a maximum hajlás 5 mm, Räikkönen szárnya 5,5 mm-t mozdult el). 

A finn pilóta elmondta, beletörődött a büntetésbe, de biztos benne, hogy semmilyen előnyük nem származott abból, hogy a szárny a megengedettnél jobban hajlott. 

Hirdetés
 

 „Nem tudom, mi történt, reggel kaptam egy üzenetet” – mondta Räikkönen. 

„Az előző versenyen volt probémánk a szárnnyal, mert megsérült. Tudtunk a problémáról, de verseny után megszereltük, mert nem volt időnk újat csinálni. Ami biztos, hogy ez az 5 mm nem tette gyorsabbá az autómat. De a szabály az szabály, amihez mindenkinek tartania kell magát, szóval együtt tudok ezzel élni. Remélhetőleg így igazságos mindenkinek.”

Räikkönennek így a bokszutcából kellett rajtolnia, ám végül a 10. helyig sikerült felzárkóznia, így egy pontot szerzett az Alfa Romeónak. 

„Egy pont jobb, mint a semmi” – mondta a finn. „A következő pályán, Spanyolországban pedig a gumikezelésnek is egyszerűbbnek kell lennie. Most az eddigi négy versenyen hoztunk pontokat, ami jó, de nem minden hétvégén hoztuk ki a maximumot az autóból, emiatt egy kicsit csalódottak vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Räikkönen: Együtt tudok ezzel élni
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!