Räikkönen elárulta, miért folytatja a Saubernél, és még poénkodott is

Fotó: Singapore GP Media
Kimi Raikkonen, Ferrari in the Press Conference at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Preparations, Marina Bay Circuit, Singapore, Thursday 13 September 2018. Räikkönen

Először állt újságírók elé a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen azóta, hogy a Ferrari a héten bejelentette, a 2019-es idényben már nem tart igényt a szolgálataira.

Räikkönen azonban nem fordít hátat a Forma-1-nek: a következő 2 évben a Sauber színeiben folytatja a versenyzést – annál a csapatnál, mellyel 2001-ben bemutatkozott a száguldó cirkuszban.

Räikkönen a Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján szemmel láthatóan felszabadultan válaszolt az újságírói kérdésekre – bár azt cseppet sem tagadta, kissé unja már a témát.

„Mit szeretnétek még tudni? Minden világos. Már elmondtam néhányszor: a Ferrari nem az én döntésem” – mondta a finn.

„Minden, ami a Ferrarin kívül esik, az én döntésem. Miért a Sauber? Miért ne? Nyilván sok különbség van a Ferrari és a Sauber között. Az autók sem ugyanazok. Majd meglátjuk, mennyire leszünk erősek a következő évben. Miért bonyolítanak meg ennyire mindent? A Sauberhez akartam menni és kész. Hogy mennyire leszünk jók, arról fogalmam sincs. De hiszek ebben a csapatban és elégedett vagyok a döntésemmel, ez pedig elegendő számomra.”

Arra a kérdésre, hogy élvezi-e még a versenyzést, a finn cinikus választ adott: „Nem, ezek csak pszichológiai játékok, amiket veletek játszok, ezért írtam alá, és a következő két évet azzal töltöm majd, hogy ne legyek boldog.”

„Az egyeztetések Monzában kezdődtek. Az elmúlt évek során is jó kapcsolatban maradtam a Sauberrel. De nem igazán gondoltam arra, hogy egy napon majd visszatérek hozzájuk. De így alakult, én pedig örülök neki.”

És hogy mi a helyzet a győzelmi álmokkal?

„A céljaim ugyanazok. Ha ez nem reális, akkor a lehető legjobb eredmény elérésére törekszem.”

Arra a kérdésre, hogy a Saubernél fejezi-e be F1-es pályafutását, a finn így felelt: „Jó esély van rá!”

A sajtóban nemrég felmerült, hogy Räikkönen a Sauber menedzsmentjében is szerepet vállalhat – például résztulajdonosként –, ezt azonban a korábbi bajnok cáfolta.

„Nem voltak ilyen tárgyalások.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!