Räikkönen: Elég sz*rul mentek a dolgok mostanában

RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait press conference during the 2019 Formula One World Championship, Russia Grand Prix from September 26 to 29 in Sotchi, Russia - Photo Antonin Vincent / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője elismerte, nem számított arra, hogy ennyire nehéz lesz az idei F1-es szezon számára – legfőképp az év második felében akadtak problémái.

Räikkönen Charles Leclerckel cserélt helyet az idei szezonra, és habár tudta, hogy eredményei elmaradnak majd a Ferrarinál látottaktól, bízott benne, hogy sikerül az Alfa Romeót a fejlődés útjára állítani. 

Räikkönen jelenleg 31 ponttal a bajnokság 14. helyét foglalja el: az idei évben a legjobb pozíciója a 7. hely volt Bahreinben, Franciaországban, valamint Magyarországon, a nyári szünet óta azonban a finn pilóta pontot sem tudott szerezni. 

„Az utóbbi időben elég sz*rul ment” – mondta Räikkönen a Brazil Nagydíjat megelőzően. 

„A szezon első fele nem ment rosszul. Spában még egészen jó volt a tempónk, aztán Monzában már nem voltunk annyira versenyképesek, de legalább még ott voltunk.”

„A legutóbbi versenyről, Austinból legalább néhány pozitív dolgot magunkkal tudtunk vinni.”

Räikkönen elmondta, sem ő, sem a csapat nem számított arra, hogy ennyire gyenge teljesítményt fognak nyújtani a szezon második felében. Míg tavaly Räikkönen Austinban nyerni tudott, idén a pontszerzésről is lecsúszott.  

„Nem tudtam, hogy mi vár rám” – nyilatkozta a 40 éves pilóta az idei évről. „Voltam korábban a csapatnál, de azóta sok minden változott. Senki nem számolt azzal, ahogy az elmúlt versenyek alakultak. De ez így van a versenysportoknál. Egyszerűen jobbnak kell lennünk.”


A finn hozzátette, az Alfa Romeónál a hétvégéket illetően nem érez nagy különbséget a Ferrarihoz képest: egyszerűen csak kevesebb dolga van és rosszabb eredményeket érnek el

„Sok szempontból nem különbözik. Igen, a pilótafülkén kívül kevesebb a dolgom. De a versenyhétvége ugyanúgy zajlik, mint korábban. Más pozíciókért harcolok, de a többi ugyanaz.”

„Természetesen szórakoztatóbb, ha jól mennek a dolgok. Ez mindig így van” – folytatta Räikkönen, aki bízik benne, hogy a következő szezon pozitívabban alakul számukra.

„Még hosszú az idő, amíg az autók a pályára gurulnak. De körülbelül tudjuk, hogy mi a helyzet. A megbeszéléseken mondhatjuk, hogy mit akarunk, de az igazság akkor derül ki, ha az autó majd a pályán lesz. De elméletben jól néz ki a helyzet.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!