Raikkönen elégedett a harmadik hellyel - F1VILÁG.HU

Raikkönen elégedett a harmadik hellyel

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen annak ellenére is elégedett volt a mai időmérő edzésen mutatott teljesítményével, hogy nem sikerült bekerülnie az első sorba, és csak a harmadik helyről vághat majd neki a holnapi Brit Nagydíjnak.

Kimi Raikkönen annak ellenére is elégedett volt a mai időmérő edzésen mutatott teljesítményével, hogy nem sikerült bekerülnie az első sorba, és csak a harmadik helyről vághat majd neki a holnapi Brit Nagydíjnak.

A Ferrari finn versenyzője, akit az egyik legnagyobb esélyesnek kiáltottak ki a brit futam előtt, egyszerűen nem tudta felvenni a harcot Kovalainennel és Webberrel, így be kellett érnie a harmadik hellyel.

Raikkönen azonban sikeresen megverte a bajnokságban számára leginkább veszélyes versenyzőket, hiszen Hamilton a negyedik, Massa a kilencedik, és Kubica a tizedik helyről vághat majd neki a holnapi futamnak.

A világbajnoki címvédő továbbá azt is elmondta, hogy egyelőre még túl korai lenne arról beszélni, mennyire lesz erős Kovalainen és Webber a holnapi megmérettetésen.

“A tegnapi naphoz viszonyítva, sokkal jobban mentünk” – mondta Raikkönen. “A tegnapi edzéseken egyáltalán nem voltam megelégedve az autóm beállításaival, így nagyon keményen dolgoztunk, hogy megoldást találjunk a problémákra, és ez úgy tűnik, hogy sikerült.”

“Most ott vagyunk, ahova vártuk magunkat, ám azt senki nem tudja, ki mennyi üzemanyaggal kezdi meg a futamot. Majd csak vasárnap tudhatjuk meg, hogy mennyire voltunk gyorsak a mai napon.”

“Minden rendben volt az időmérőn. Elégedett vagyok az autómmal. Az utolsó köröm a harmadik etapban nem volt egyszerű, de a másodikkal nem volt különösebb gond. A harmadik hellyel meg vagyok elégedve, különösen úgy, hogy a bajnokságban számomra leginkább veszélyesek, mögöttem foglalnak majd helyet a rajtrácson.”

Raikkönen úgy érzi, autója beállításai sokkal jobbak voltak, mint a tegnapi edzéseken, így abszolút magabiztosan várja a folytatást, mert véleménye szerint erős lesz majd a versenyen.

“A múlt heti teszteken kiválóan ment az autó, de tegnap, valami miatt nagyon nem voltam megelégedve vele. Egy kicsit változtattunk az autón a mai nap, ám az utolsó etap végén hatalmas volt a szél, ami nem könnyítette meg a helyzetünket, tehát fontos volt az időzítés. Valakinek bejön, valakinek nem. Azonban elégedett vagyok az autómmal, és úgy érzem, jók lehetünk a versenyen” – tette hozzá Raikkönen.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!