Raikkönen elégedett a harmadik hellyel - F1VILÁG.HU

Raikkönen elégedett a harmadik hellyel

HIRDETÉS

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen elmondta, relatíve elégedett a harmadik helyével, ugyanis véleménye szerint innen még bármi megtörténhet.

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen elmondta, relatíve elégedett a harmadik helyével, ugyanis véleménye szerint innen még bármi megtörténhet.

A bajnoki címvédő az élen fejezte be az első etapot, azonban ezt a teljesítményét képtelen volt megismételni, mikor a legfontosabb lett volna, így csapattársa, Felipe Massa és mclarenes riválisa, Lewis Hamilton mögött a harmadik helyen végzett.

“A keményebb keverékű abroncsokon maradtunk, ami egy kicsivel trükkösebb volt, mint az első etapban, így talán jobban tettük volna, ha a lágyabb keverékekre váltunk” – mondta Raikkönen.

“Azonban nem tudom, hogy ettől gyorsabbak lettünk-e volna, de nem hiszem, hogy olyan nagy különbséget eredményezett volna. Mindezek ellenére elégedett vagyok. Nyilván lehetett volna jobb is, de ez sem olyan rossz.”

Bár Hamilton pénteken azt nyilatkozta, hogy a szingapúri pálya kétszer olyan megterhelő a versenyzők számára, mint a monacói aszfaltcsík, Raikkönen nem gondolja, hogy ez így lenne.

“Azt gondolom, hogy csak abban különbözik a két helyszín, hogy itt melegebb van, és nagyobb a páratartalom” – mondta a finn pilóta. “Fizikailag nem olyan megterhelő. A kanyarok elég lassúak, nincsenek olyan gyors ívek.”

“Néhány ponton elég egyenetlen a pálya burkolata, ez az egyetlen negatívum, ezen mindenképpen javítaniuk kell majd a jövő évben. Ettől eltekintve abszolút tetszik minden, élvezetes a pályán körözni.”

Raikkönen egy kis hátránnyal kezdte meg az időmérőt, ugyanis a harmadik szabadedzést egy technikai probléma miatt idő előtt be kellett fejeznie. A finn pilóta megpördült a hetes kanyarban, és mikor megpróbált visszatérni a pályára, egy elektronikai probléma miatt elromlott a váltója.

“Szerencsétlen dolog volt. Volt egy kis probléma a kormánykerékkel” –mondta. “Megcsúsztam, majd megpróbáltam visszatérni a pályára, de egyszerűen nem találtam a sebességi fokozatokat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!