Räikkönen: Elérhető a top 10, ha... - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Elérhető a top 10, ha…

HIRDETÉS
Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője szerint a top 10 is elérhető a csapat számára – azonban a titok a részletekben rejlik, így mindennek össze kell állnia, hogy végre előrelépéseket tudjanak tenni.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, portrait during the Formula 1 Pirelli British Grand Prix 2020, from July 31 to August 02, 2020 on the Silverstone Circuit, in Silverstone, United Kingdom - Photo Florent Gooden / DPPI

Egyelőre egyáltalán nem úgy alakul a 2020-as Forma-1-es szezon Räikkönen számára, mint ahogy a finn várta volna karrierje ezen szakaszában: az Alfa Romeo versenyzője a négy versenyhétvége során még nem tudta a Q2-be kvalifikálnia magát, és a bajnoki pontversenyben is egyelőre pont nélkül áll

A Brit Nagydíjon meglehetősen feszült rádióbeszélgetés zajlott Räikkönen és a csapat között, amikor az istálló behívta őt a bokszba, majd mondták neki, hogy mégse jöjjön – ekkor azonban már túl késő volt. 

„Behívtak a bokszba, aztán mégsem. Ez az egész a biztonsági autós periódus alatt történt, de amikor már bementem, természetesen késő volt. Már bementem a bokszutcába, semmit nem tudtam tenni” – mesélt az esetről Räikkönen. 

Räikkönen a Brit Nagydíj végén szárnyproblémákkal is találkozott: az első vezetőszárnya eltört, azonban célba tudott érni – a 17. helyen fejezte be a versenyt. 

„Pontosan nem tudjuk, hogy mi tört el” – nyilatkozta a 70. Évforduló Nagydíjának csütörtöki sajtótájékoztatóján Räikkönen. „Továbbra is vizsgáljuk, és mindent ellenőrzünk, hogy megbizonyosodjunk róla, még egyszer nem fordul elő.”

„Továbbra is próbálgatunk dolgokat, és megnézzük, hogy jobb vagy rosszabb lesz-e. Ezt soha nem lehet tudni. Az edzéseken egészen különböző irányokban próbálgatunk dolgokat, hogy rájöjjünk, az autó mely területeken javul” – mondta Räikkönen a folytatásról. 

„Természetesen tudjuk, hogy hiányzik a tempó. De a hibákat a mi oldalunkon el kell kerültünk.”

És hogy mi hiányzik a top 10-hez az Alfa Romeo számára? Räikkönen szerint lehetséges cél, „de akkor valóban mindent ki kell hoznunk az autóból és a csapatból, hogy ez sikerüljön. Ez eddig még nem sikerült.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!