Räikkönen elismerte, hibázott a rajt után

Fotó: Pirelli
2018 British Grand Prix. Kimi Räikkönen Ferrari, medium tyre

Vállalta a felelősséget a Brit Nagydíj első körében történt ütközésért Kimi Räikkönen. A Ferrari versenyzője Lewis Hamiltont torpedózta meg a rajt után – végül mindketten dobogóra álltak.

Räikkönen a verseny után elismerte, hibázott, amikor nekiment Hamilton autójának a silverstone-i pálya 3-as kanyarjában, így elmondása szerint abszolút jogosan kapott 10 másodperces időbüntetést a futam során.

„Nem számít, hogy mit gondolok a büntetésről. De az én hibám volt, szóval rendben van” – mondta a finn versenyző.

„A legutóbbi versenyhétvégén 5 másodperces büntetést osztottak, itt 10 másodpercest – néha pedig semmit, így megy ez. Az egyes incidensek azért kis mértékben eltérnek egymástól. Én ma 10 másodpercet érdemeltem ki, de mennem kellett tovább. A 3-as kanyarban blokkoltam az első kerekeket, és nekimentem Lewis autójának, aminek következtében ő megpördült. Az én hibám, de néha előfordul. Nem volt egy sima verseny.”

Räikkönen erős versenyt futott az elsőkörös incidens után, és végül Sebastian Vettel, valamint Hamilton mögött a 3. helyen ért célba.

„Az első kör nyilván nem volt ideális, hiszen rögtön büntetést kaptunk a rajtért. Utána megtettem mindent, ami tőlem telt.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!