Räikkönen elismerte, hibázott a rajt után

Fotó: Pirelli
2018 British Grand Prix. Kimi Räikkönen Ferrari, medium tyre

Vállalta a felelősséget a Brit Nagydíj első körében történt ütközésért Kimi Räikkönen. A Ferrari versenyzője Lewis Hamiltont torpedózta meg a rajt után – végül mindketten dobogóra álltak.

Räikkönen a verseny után elismerte, hibázott, amikor nekiment Hamilton autójának a silverstone-i pálya 3-as kanyarjában, így elmondása szerint abszolút jogosan kapott 10 másodperces időbüntetést a futam során.

„Nem számít, hogy mit gondolok a büntetésről. De az én hibám volt, szóval rendben van” – mondta a finn versenyző.

„A legutóbbi versenyhétvégén 5 másodperces büntetést osztottak, itt 10 másodpercest – néha pedig semmit, így megy ez. Az egyes incidensek azért kis mértékben eltérnek egymástól. Én ma 10 másodpercet érdemeltem ki, de mennem kellett tovább. A 3-as kanyarban blokkoltam az első kerekeket, és nekimentem Lewis autójának, aminek következtében ő megpördült. Az én hibám, de néha előfordul. Nem volt egy sima verseny.”

Räikkönen erős versenyt futott az elsőkörös incidens után, és végül Sebastian Vettel, valamint Hamilton mögött a 3. helyen ért célba.

„Az első kör nyilván nem volt ideális, hiszen rögtön büntetést kaptunk a rajtért. Utána megtettem mindent, ami tőlem telt.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS