Räikkönen elszúrta a szuperlágy gumikkal

A harmadik legjobb időt érte el Kimi Räikkönen a Forma-1-es Osztrák Nagydíj pénteki második szabadedzésén.


A harmadik legjobb időt érte el Kimi Räikkönen a Forma-1-es Osztrák Nagydíj pénteki második szabadedzésén.

A Ferrari finn versenyzője elárulta, bár jó napja volt, egyelőre még korai volna megmondani, milyen esélyekkel várhatják a hétvége további részét – főleg azért, mert a szuperlágy gumikkal nem sikerült annyi kört megtennie, mint szeretett volna.

Räikkönen mindenesetre bizakodó, bár tudja, keményen kell dolgozniuk a jó eredményért.

„Jó napunk volt, de még csak péntek van, nehéz megmondani, hogy állunk riválisainkhoz képest: a pálya jellege miatt itt jóval szorosabb a mezőny” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„A szuerplágy gumikkal sajnos csak egy kört tudtam megtenni: túl gyorsan mentem, hibáztam az egyik kanyarban, a jobb elsőt pedig blokkoltam, ezzel tönkre is tettem. Kár érte, jó lett volna megtenni egy hosszabb etapot ezzel a keverékkel. A lágy gumikkal mindenesetre sikerült, és bár forgalomba kerültem, többé-kevésbé rendben volt az etap.”

„Holnap meg majd meglátjuk, mi lesz. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy minden rendben működik, a hétvége során pedig jó munkát kell végeznünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!