Raikkönen élvezné, ha esne az eső a Brit Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Raikkönen élvezné, ha esne az eső a Brit Nagydíjon

HIRDETÉS

A Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen elmondta, hogy egy dobogós helyezés fantasztikus eredmény lenne számára a hétvégi Brit Nagydíjon, és egyáltalán nem bánná, ha esne az eső, ugyanis vizes pályán talán nagyobb esélye lenne a jobb helyezések elérésére.

A Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen elmondta, hogy egy dobogós helyezés fantasztikus eredmény lenne számára a hétvégi Brit Nagydíjon, és egyáltalán nem bánná, ha esne az eső, ugyanis vizes pályán talán nagyobb esélye lenne a jobb helyezések elérésére.

Bár tisztában van azzal, hogy a Brawn és a Red Bull Racing még nincs elérhető távolságban a Ferrari számára, Raikkönen magabiztosan várja a hétvégi futamot, ahol reményei szerint egy kis szerencsével akár még a dobogóra is felállhat.

A finn versenyző azonban nem ringatja magát álomvilágba, mert jól tudja, hogy normál körülmények között, még a dobogós helyezésekért is igencsak meg kell majd küzdenie.

“Egy igen nehéz Brit Nagydíj lesz, és egy dobogós helyezés fantasztikus eredmény lenne” – mondta Raikkönen, aki az elmúlt évekkel ellentétben nem bánná, ha változékony lenne az időjárás a hétvégén.

“Általában, mikor vezeted a bajnokságot, akkor stabil időjárási körülményekben bízol, de az idei év más számunkra, és most inkább megpróbáljuk kiélvezni ezt a változékony részét az angliai versenyzésnek.”

“Mindig nagy a szél és gyakran esik az eső Silverstone-ban, még nyáron is. A pálya állapota extrém gyorsan változik, így nagyon nehéz megtalálni az autó helyes beállításait”

A szezonközi teszttilalom bevezetésével, a csapatok az idei évben nem tesztelhettek az angol ringen a futamot megelőzően, ahogy az tették az elmúlt években, így mindenkinek a pénteki edzéseken kell szembesülnie azzal, miként teljesítenek a versenyre hozott újításai.

“Először versenyzünk úgy Silverstone-ban, hogy azt egyetlen tesztprogram sem előzte meg” – folytatta Raikkönen. “A csapat néhány új megoldással készült a hétvégére, melyeket péntek reggel fogunk letesztelni: az idei évben mindennél fontosabb, hogy a lehető legjobban kihasználd a három szabadedzést.”

A Ferrari borzalmasan gyengén kezdte az idei évet, az első három versenyen egyetlen pontot sem szerzett, ám az európai szezon első állomásán bemutatott javítócsomagja meghozta a várt eredményt, és szinte azonnal szárnyra kapott.

Igen ám, de az elmúlt versenyen ismét visszaesett a teljesítménye, pedig az elmúlt években egyszer sem talált legyőzőre Isztambulban.

Hirdetés

A Ferrari azonban rájött arra, hogy mi volt a probléma a török ringen, és minden szükséges intézkedést megtett azért, hogy minden rendben legyen Silverstone-ban, azon a pályán, melynek karakterisztikája nagyban hasonlít az isztambuliéra.

“Silverstone-ban nagyon fontos a jó teljesítmény elérése a gyors kanyarokban, ahol nagy leszorító erőre van szükséged” – magyarázta a finn versenyző. “Bízunk abban, hogy az új megoldások segíthetnek javítani a teljesítményünkön ezen a téren, ami megnehezítette a dolgunkat Törökországban.”

“Ahogy azt már korábban is hangoztattam, türelmesnek kell maradnunk: a fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan javulunk, azonban még mindig nem vagyunk olyan helyzetben, hogy harcba szállhassunk a Brawnokkal a győzelemért.”

“Magabiztos és biztos vagyok abban, hogy néhány verseny múlva még közelebb kerülhetünk az előttünk állókhoz” – tette hozzá Raikkönen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!