Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli
Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen első szabadedzésit teljesítette új csapata, az Alfa Romeo színeiben Ausztráliában, ahol 0,97 másodperccel maradt el Lewis Hamilton legjobb idejétől, ezzel a 2. tréningen a 6. helyen zárt a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari mögött. 

A kérdésre, izgatott-e az eredmény miatt, a finn így válaszolt: „Nem, én sosem vagyok izgatott.” 

„Természetesen tudunk még néhány dolgon javítani, az autó még messze van az ideálistól. Ma legalább teljesítettünk egy jó köridőt, holnap pedig meglátjuk, hogy valójában hol állunk.”

Räikkönen elmondta, problémákkal szerencsére nem kellett szembenézniük, de finomhangolásra még mindenképpen szükségük lesz. 

„Olykor letértem az ideális ívről, és egyszer a fűre is ki kellett mennem. A beállításokon még határozottan tudunk javítani. Ma elég szeles volt délután, így kicsit trükkös volt a helyzet.”

A kérdésre, vajon az erőviszonyokat tekintve hol állhatnak, a 39 éves pilóta így válaszolt: „Fogalmam nincs, csak most szálltam ki az autóból. Még nem sokat láttam. Még csak most lettünk kész. A köridőkből nehéz bármit is mondani, hogy hol állunk. Természetesen nem néz ki rosszul a helyzet, de úgy gondolom, lesznek még nehézségek.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!