Räikkönen: Ennek semmi haszna nem volt... - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Ennek semmi haszna nem volt…

Kimi Räikkönen szerint semmi haszna nem volt a 34. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki edzésnapjának – a finn 57 kört azért megtett a Hungaroringen, a gyűjtött adatokkal pedig az Alfa Romeo talán tud kezdeni valamit.

Räikkönen az első gyakorlást a 10., a másodikat pedig a 6. helyen fejezte be, szokásához híven viszont nem volt túl bőbeszédű az edzésnap végén. 

„Nem éppen ebben reménykedtünk” – mondta a 2007-es év legjobbja.

 

„Mindössze 2 kört tettünk meg délután száraz pályán, szóval teljesen haszontalan volt ez az edzés. De legalább mindenkire vonatkozik ugyanez…”

Az Alfa Romeo másik versenyzője, Antonio Giovinazzi a borús idő ellenére már kicsit derűsebben értékelte a mogyoródi nyitónapot – bár tény, az eső az ő dolgát is megnehezítette.

„Nem volt valami sima napunk az időjárási körülmények miatt” – fogalmazott az olasz.

„Az első edzésen kimentem a pályára, de már az első etapom során elkezdett esni, így félbe kellett szakítanom a körömet. Ugyanez volt délután is: csak egy etapot tudtam megtenni szárazon, de legalább esőben lehetőségünk volt körözni.”

„Alapvetően pozitív nap volt, gyűjtöttünk némi adatot vizes pályán, ami jól jöhet, mert szombaton is eshet. Meglátjuk, mire leszünk képesek: úgy tűnik, az autónk szárazon és esőben is jól működik, szóval csak tovább kell folytatnunk a kemény munkát, hogy jó eredményt érjünk el.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Räikkönen: Ennek semmi haszna nem volt…
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!