Räikkönen: Ennek semmi haszna nem volt…

07 RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of Hungary from august 1 to 4, Hungaroring, Budapest - Photo Xavi Bonilla / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Kimi Räikkönen szerint semmi haszna nem volt a 34. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki edzésnapjának – a finn 57 kört azért megtett a Hungaroringen, a gyűjtött adatokkal pedig az Alfa Romeo talán tud kezdeni valamit.

Räikkönen az első gyakorlást a 10., a másodikat pedig a 6. helyen fejezte be, szokásához híven viszont nem volt túl bőbeszédű az edzésnap végén. 

„Nem éppen ebben reménykedtünk” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Mindössze 2 kört tettünk meg délután száraz pályán, szóval teljesen haszontalan volt ez az edzés. De legalább mindenkire vonatkozik ugyanez…”

Az Alfa Romeo másik versenyzője, Antonio Giovinazzi a borús idő ellenére már kicsit derűsebben értékelte a mogyoródi nyitónapot – bár tény, az eső az ő dolgát is megnehezítette.

„Nem volt valami sima napunk az időjárási körülmények miatt” – fogalmazott az olasz.

„Az első edzésen kimentem a pályára, de már az első etapom során elkezdett esni, így félbe kellett szakítanom a körömet. Ugyanez volt délután is: csak egy etapot tudtam megtenni szárazon, de legalább esőben lehetőségünk volt körözni.”

„Alapvetően pozitív nap volt, gyűjtöttünk némi adatot vizes pályán, ami jól jöhet, mert szombaton is eshet. Meglátjuk, mire leszünk képesek: úgy tűnik, az autónk szárazon és esőben is jól működik, szóval csak tovább kell folytatnunk a kemény munkát, hogy jó eredményt érjünk el.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS