Raikkönen eredményes hétvégét jósol a Ferrarinak - F1VILÁG.HU

Raikkönen eredményes hétvégét jósol a Ferrarinak

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen úgy gondolja, hogy a Ferrari az idei évben is eredményesen fog szerepelni Belgiumban, ahol a tavalyi évben utolsó győzelmet aratta a Forma-1-ben.


Kimi Raikkönen úgy gondolja, hogy a Ferrari az idei évben is eredményesen fog szerepelni Belgiumban, ahol a tavalyi évben utolsó győzelmet aratta a Forma-1-ben.

Az olasz alakulat kiválóan teljesített az elmúlt két versenyen, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy mindenkinél több pontot szerzett.

Raikkönen úgy érzi, hogy egykori csapata meg tudja tartani lendületét, és a tavalyi évhez hasonlóan, idén is versenyképes lesz Spa-Francorchamps-ban.

„Természetesen egy jó autóval kell rendelkezned a sikerhez, és bár a tavalyi Ferrari nem volt egy topautó, mégis elég volt ahhoz, hogy győzelemre vigyem Belgiumban” – mondta a finn pilóta a Turun Sanomatnak.

„Azt gyanítom, hogy kiváló helyzetben lesznek az idei évben, és minden esélyük meglesz arra, hogy felvegyék a harcot az élmezőnnyel, és harcba szálljanak a győzelemért a Belga Nagydíjon.”

Az egykori világbajnok szerint a Red Bull nem lesz olyan erős, mint az elmúlt versenyeken, hiszen a belga pálya hosszú egyenesei nem kimondottan kedveznek az RB6-os modellnek, ami az eddig látottak alapján a technikás szekciókban verhetetlen.

„A Red Bullnak nincsen olyan jó motorja, és egy nehéz hétvége előtt áll, ahol nem fog könnyedén győzelmet aratni” – folytatta.

„Azonban nehéz előre megjósolni, hogy mi fog történni, hiszen azt sem szabad elfelejteni, hogy az időjárás is komoly szerepet fog kapni, mert ebben a térségben teljesen kiszámíthatatlan az idő, egyik pillanatban süt a nap, a másikban már esik.”

Raikkönen azt is hozzátette, hogy bár nem kimondottan hiányzik neki a Forma-1, azt nagyon sajnálja, hogy ezen a hétvégén nem vehet részt a Belga Nagydíjon.

Hirdetés

„Jó lenne, ha versenyezhetnék a hétvégén” – mondta. „Egy kiváló pálya, ahol mindig nagyon élvezetes versenyezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!