Räikkönen: Érzésre rendben van az autó - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Érzésre rendben van az autó

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP

Az eső ugyan elmosta a Japán Nagydíj második szabadedzését, Kimi Räikkönen azonban azt mondja, még így is eredményesnek mondható a pénteki nyitónap, hiszen a száraz első gyakorláson sikerült jó irányba elindulniuk a beállításokkal.

Az első szabadedzésen Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, míg Räikkönen a 4. legjobb idővel zárt.

A Ferrari finn pilótája a nap végén elárulta, érzésre jól működik az autója Szuzukában, és mivel számítottak a délutáni esőre, az első tréningen a tervezettnél több időt töltöttek a pályán.

„Nem ez volt a legrosszabb péntekünk. Az első tréning rendben volt, legalább néhány kört sikerült megtenni. Az már korábban világossá vált számunkra, hogy a második edzésen nehéz lesz bármit is elvégezni. Kár érte, de néha előfordul” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„A szokásos pénteki programunkat teljesítettük. Az autó egyensúlya rendben volt délelőtt, és mivel számítottunk az esőre, több kört tettünk meg, mint eredetileg terveztük. Nem volt sokkal több, de legalább van némi elképzelésünk a formánkat illetően. Egyáltalán nem volt rossz a mai nap, és érzésre egész jól mentek a dolgok.”

„A második edzésen még csak meg sem próbáltunk tanulni valamit, mert spórolni akartunk a gumikkal arra az esetre, ha az időmérőt is vizes pályán futjuk. Ha szombaton újra esni fog, majd megteszünk pár kört a 3. edzésen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!