Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Räikkönen és Ricciardo szerint Vettel fel fog állni a padlóról

Kimi Räikkönen és Daniel Ricciardo szerint korábbi csapattársuk, Sebastian Vettel képes lesz felállni a padlóról, és visszavág majd a nehéz idénykezdet után.

A német versenyző az idei szezont követően távozik a Ferrari csapatától, a 2020-as idény pedig kiábrándítóan alakult számára. Elmondása szerint nehezen barátkozik meg a Scuderia idei autójával, ráadásul már a csapattal való viszony sem olyan, mint régen.

Vettel korábbi csapattársa, Kimi Räikkönen azt mondja, szerinte a négyszeres világbajnok képes lesz fordítani a helyzetén.

„Meggyőződésem, hogy ő sem örül annak, ahogy most mennek a dolgok, de ez van” – mondta Räikkönen a Spanyol Nagydíj előtt.

„A Ferrari az Ferrari, az emberek pedig felfigyelnek ezekre a dolgokra, főleg az olaszok. De kétlem, hogy ez bármilyen hatással is lesz arra, ahogyan végzi a munkáját.”

„Szerintem már elég régóta van a sportban ahhoz, hogy tudja, hogy néha így mennek a dolgok, és meg kell találnia a módját annak, hogy fordítson a helyzetén.”

„Én soha nem találtam másnak a helyzetet, mint bármely másik csapatnál. Nyilvánvaló, hogy ha az ember elolvassa az újságokat, akkor több rosszat írnak, de én soha nem néztem így a dolgokat.”

„Amikor én ott voltam, néha rossz időszakunk volt, az olaszok pedig keményen tudnak bánni az emberrel a média oldalán, de ez van. Ez így működik ebben a bizniszben.”

Daniel Ricciardo – aki még 2014-ben a Red Bullnál volt Vettel csapattársa – szintén azt mondja, a német össze fogja kapni magát, és „nem fog elfutni a problémák elől”.

„Azt gondolom, Sebastian esetében az egyik legfőbb dolog, hogy nagy szenvedéllyel adózik a sportág iránt, és imádja” – mondta az ausztrál.

„Olyasvalaki ő, aki kielemez mindent, és megtalálja a módját annak, hogy javítson, vagy választ találjon egy kérdésre. Kétlem, hogy az a fajta fickó lenne, aki elfut egy probléma elől.”

„Túlságosan is érdekli – legyen ez akár a sportág iránti imádata, vagy a büszkesége miatt. Arra számítok, hogy visszavág. Biztos vagyok benne.”

„Ha tovább akarja csinálni, és hisz abban, hogy képes a legmagasabb szinten teljesíteni, ahogy az elmúlt 10 évben teljesített, akkor 100 százalékig biztos vagyok abban, hogy marad a sportban. Jót tesz ő a sportnak, de erre neki kell válaszolnia.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!