Räikkönen: Esélyem lehet a bajnoki címre - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Esélyem lehet a bajnoki címre

HIRDETÉS

A Lotus versenyzője, Kimi Räikkönen annak a lehetőségét sem zárja ki, hogy a 2012-es évadban a világbajnoki címért szállhat majd harcba. A finn jelenleg a tabella ötödik helyét foglalja el.A Lotus versenyzője, Kimi Räikkönen annak a lehetőségét sem zárja ki, hogy a 2012-es évadban a világbajnoki címért szállhat majd harcba.

Kilenc futam után a 2007-es év legjobbja a bajnoki táblázat ötödik helyét foglalja el, hátránya pedig 46 pont a listavezető Fernando Alonsóval szemben.

Räikkönen elárulta, habár nem úgy gondolkodik, mint aki a vb-címért harcol,nem zárja ki annak lehetőségét, hogy beleszólhat a végső győzelem sorsába, amennyiben csapata megfelelő ütemben képes fejlődni.

„Semmi okom azt mondani, nem próbálnám meg” – mondta Räikkönen.

„Nem azért vagyok itt, hogy csak vezessek körbe-körbe. Viszont fogalmam sincs arról, hogy ott leszünk-e, vagy sem a végén. Megpróbáljuk megadni magunknak az esélyt, és olyan jól teljesíteni, amennyire csak tudunk. Tudjuk, hogy bizonyos dolgokon javítanunk kell.”

„Még nem vagyunk 100 százalékig elégedettek azzal, ahogy a dolgok mentek a hétvégéken, de úgy fogalmaznék, hogy ez az, amire számítottam. Az ember nem gondolja azt, hogy minden tökéletes lesz.”

„Még elég korai szakaszában jár a szezon, és még mindig ott vagyunk. Semmit sem zárhatunk ki.”

A „Jégember” hozzátette, véleménye szerint a Lotus képes lehet arra, hogy a szezon végéig tartsa a lépést az élmezőny többi csapatával.

Hirdetés

„Úgy vélem, összességében mindenhol elég erősek vagyunk. Egyszerűen csak dolgozunk kell és fejlődnünk. Ha mindent 100 százalékig helyesen csinálunk és hasonló ütemben javítunk az autón, mint a többiek, akkor esélyünk lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Räikkönen: Esélyem lehet a bajnoki címre
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban
Verstappen: A verseny egy pontján majdnem a lelátón kötöttem ki

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!