Friss hírek

Räikkönen: Ez az érzés semmihez sem fogható

A Forma-1-es Amerikai Nagydíjon győztes Kimi Räikkönen elismerte, megkönnyebbülésként élte meg, hogy 5 év után ismét nyerni tudott a száguldó cirkuszban.

A Forma-1-es Amerikai Nagydíjon győztes Kimi Räikkönen elismerte, megkönnyebbülésként élte meg, hogy 5 év után ismét nyerni tudott a száguldó cirkuszban.

A Ferrari versenyzője a 2. helyről rajtolhatott Austinban, és végül pazar versenyzést bemutatva győzni tudott.

Räikkönen győzelmének köszönhetően a Ferrari, illetve Sebastian Vettel életben tartotta bajnoki esélyeit a soron következő, mexikói hétvégére.

A 2007-es év legjobbja utoljára 2013-ban, az Ausztrál Nagydíjon tudott győzni a Lotus színeiben, a verseny után pedig azt mondta, mindig hitt abban, hogy megvan a sebessége ahhoz, hogy nyerjen.

„A pezsgő sajnos ugyanolyan ízű, mint amikor másodikként vagy harmadikként iszom” – mondta nevetve Räikkönen a futam után.

„Nyilván azért vagyunk itt, hogy megpróbáljunk győzni. Egy jó és szolid hétvégét zártunk. Hálás vagyok a csapatnak, mert elég nehezen alakultak az elmúlt versenyek, most viszont még mindkét bajnoki címért versenyben maradtunk. Harcolunk tovább, és meglátjuk, mi történik.”

Räikkönen azt mondja, megkönnyebbülést jelent számára a győzelem, mely egyébként a 21. volt számára az F1-ben, ezzel ő lett minden idők legsikeresebb finn pilótája a száguldó cirkuszban.

„Mindig tudtam, hogy képes vagyok a győzelemre. Az emberek talán másképp néznek rád, ha nyersz, de szerintem ez nem jó megközelítés. Nem lennék itt, ha nem gondolnám azt, hogy megvan a sebességem. A többi nyilván nagyon sok más dolgon múlik.”

„Persze, hogy egyfajta megkönnyebbülést jelent ez a győzelem, hiszen beutazom a világot, azért megyek mindenhova, hogy megpróbáljak versenyeket nyerni, ha pedig nem sikerül, az nyilván nem a legjobb dolog. De ez az érzés semmihez sem hasonlítható. A második és harmadik hely is nagyszerű, de mi nem ezekért vagyunk itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!