Räikkönen felfedett egy fontos okot, miért választotta a Saubert - F1VILÁG.HU

Räikkönen felfedett egy fontos okot, miért választotta a Saubert

HIRDETÉS
Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője szeretné tudatosítani mindenkiben, hogy ő egyáltalán nem csalódott amiatt, hogy a Ferrari helyett a Sauberhez szerződött jövőre - sőt!
Fotó: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője szeretné tudatosítani mindenkiben, hogy ő egyáltalán nem csalódott amiatt, hogy a Ferrari helyett a Sauberhez szerződött jövőre – sőt!

Sokan megkérdőjelezik, hogy a Ferrari jól döntött-e azzal, hogy jövőre Räikkönen helyett a fiatal Charles Leclercet szerződtette. A finn pilóta erős teljesítményt mutatott az idei évben, azonban a csapat mégis úgy döntött, hogy megválik tőle.

Räikkönen elmondta, számára egy abszolút pozitív fejezet kezdődik F1-es karrierjében, és örül, hogy jövőre a Saubernél versenyezhet.

„Az emberek valószínűleg nem értik, hogy én igazából nagyon boldog vagyok azzal, ahova megyek” – mondta Räikkönen. „A Ferrarival is töltöttem időt, megnyertem a bajnokságot velük. Sok versenyt nyertem velük, és én mint pilóta más kihívásokat szeretnék, más dolgokat. És nagyon boldog vagyok, hogy oda mehetek.”

A finn pilóta elárulta, valójában elég erős szempont volt számára a döntése során, hogy akárcsak otthona, a Sauber bázisa is Svájcban található, így nem sokat kell utaznia ahhoz, hogy Hinvilbe érjen.

„Durván 40 percre van az otthonomtól” – mondta a 39 éves pilóta. „A családom boldog lesz, és én is az leszek, hogy velük tölthetem az időm.”

Räikkönen hozzátette, egy percig sem bánkódott amiatt, hogy a Ferrari megválik tőle, emiatt rossz érzései sincsenek a csapat felé.

„Azt hiszem, ez így a legjobb. Soha nem voltam csalódott a döntés miatt. Az egyetlen dolog, ami érdekelt, hogy megtudjam, mi fog történni. Nem számít, hogy van-e szerződésed, vagy nincs, mert a dolgok okkal történnek, de a végeredmény az lett, hogy nagyon izgatott vagyok amiatt, ami következik.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!