Friss hírek

Räikkönen: A Ferrari nem szólt Vettel taktikájáról

Fotó: Scuderia Ferrari

Elégedett a melbourne-i harmadik hellyel Kimi Räikkönen, ám persze sajnálja, hogy a győzelemért végül nem tudott harcolni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon. A „Jégembert” nem lepte meg csapattársa taktikája, inkább csak az, hogy nem szóltak neki róla.

A finn a második helyről vágott neki a vasárnapi versenynek, és a futam első felében jobbára tartotta is a lépést Hamiltonnal, végül azonban ami csapatának szerencse, az neki személy szerint balszerencse volt: a virtuális biztonsági autós szisztéma érvénybe lépésekor ugyanis csapattársa, Sebastian Vettel az élen találta magát, Räikkönen pedig visszacsúszott a 3. helyre.

Räikkönen azt mondja, bár az eredmény lehetett volna jobb, összességében elégedett az ausztrál hétvégével.

„Az ember nyilván mindig többet akar – én is győzni szeretnék” – mondta a korábbi világbajnok.

„Azt gondolom, egész hétvégén tisztességes tempóval rendelkeztünk, és a verseny első felében eléggé rendben voltunk. Néha puszta balszerencse, amikor a dolgok ellened fordulnak. De legalább a csapattal volt a szerencse – nekem ugyan nem volt ideális, de jól kezdődött az idény, és ez egy hosszabb év lesz, szóval rendben van.”

„Inkább végzek a 3. helyen, mintsem, hogy pont nélkül zárjak egy versenyt. Szóval az ember mindig többre vágyik, de elfogadom ezt, és megyünk tovább a következő versenyre.”

„Úgy érzem, a verseny elején volt esélyem arra, hogy az elsőségért harcoljak, de alapvetően egész hétvégén elégedett voltam az autómmal. Persze mindig van min javítani, ezt tudjuk, de nem volt ez olyan rossz. Ráadásul a végén nekem voltak a legrégebbiek az abroncsaim közülünk, a célom pedig az volt, hogy magam mögött tartsam [Daniel] Ricciardót.”

„Elégedett vagyok a 3. hellyel – nem ideális, de elégedett vagyok mindennel, nem igazán van okom panaszkodni. A végeredmény lehetett volna egy kicsit jobb.”

Fotó: Mercedes

A verseny első etapjában az élmenők közül Räikkönen volt az első, aki a bokszba hajtott, csapattársa, Sebastian Vettel viszont elnyújtotta első etapját – és végül ez is nagyban hozzájárul a győzelemhez.

Räikkönen azt mondja, nem lepte meg csapattársa taktikája – inkább az, hogy a Ferrarinál nem igazán szóltak neki róla.

„Nem nagyon lepett meg Seb taktikája. Az egyetlen, ami meglepett, hogy a rádión nem igazán mondták nekem, hogy mit csinál.”

„Nyilván a verseny előtt beszéltünk róla, és volt 100 variáció arra vonatkozóan, hogy mit tehetünk. Neki ez volt a legjobb opciója, és nem volt fenyegetés hátulról.”

„Nyilván kihasználta a lehetőséget, mert nem volt veszítenivalója azon a ponton, biztonságosan ott volt a 3. helyen – és jól működött. Nem igazán lepett meg, amit csináltak – inkább csak az, hogy egy bizonyos ponton nem tudtam pontosan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!