Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Räikkönen figyelmeztette csapatát

Kimi Räikkönen tisztában van azzal, hogy csapatának egy fokozattal feljebb kell kapcsolnia, ha harcba akar szállni ellenfeleivel a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Japán Nagydíjon.


Kimi Räikkönen tisztában van azzal, hogy csapatának egy fokozattal feljebb kell kapcsolnia, ha harcba akar szállni ellenfeleivel a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Japán Nagydíjon.

A Lotus finn pilótája a hatodik pozícióban végzett Szingapúrban, ahol elmondása szerint csapata ismét sehol nem volt a többiekhez képest és szenvedett a helyes beállítások megtalálásával.

„Új elemeket kell bemutatnunk, és úgy kell beállítanunk az autót, ahogy azt szeretném, mert ha ez nem sikerül, akkor nem fogunk tudni az élen harcolni” – mondta Räikkönen.

„Tudjuk, hogy a sebesség megvan az autónkban, már csak a helyes beállításokat kell megtalálnunk, hogy minden egyes alkalommal ki tudjuk hozni a maximumot a technikánkból.”

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a dobogóért harcoljunk, azonban egyre nehezebbek a versenyek, hiszen a többiek is nagyon keményen dolgoznak, és folyamatosan mutatják be az újításaikat.”

„Természetesen előrelépést kell elérnünk Szingapúr után, ahol sehol nem voltunk. Lehetetlen megjósolni, hogy az autónk miként fog muzsikálni a következő versenyeken. A pénteki edzésekig várnunk kell, hogy megtudjuk, miként készüljünk a versenyre.”

Räikkönen jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban, 45 ponttal lemaradva a listavezető Fernando Alonso mögött és az egyedüli élversenyző, aki még nem nyert futamot az idei esztendőben.

„Nehéz megmondani, hogy mi fog történni, sok minden változott az elmúlt versenyeken, és bár matematikailag még van esélyem a végső győzelemre, nem gondolom, hogy futamgyőzelem nélkül megszerezhetem a bajnoki címet” – magyarázta a finn.

„Nagy drámának kellene történnie Fernandóval vagy Sebastiannal (Vettel) ahhoz, hogy győzelem nélkül megelőzzem őket a pontversenyben.”

„Éppen ezért most mindent megteszek annak érdekében, hogy megpróbáljak győzelemet aratni a következő versenyeken, de ehhez a csapatnak javulnia kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!