Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Räikkönen: Furcsa lesz így visszatérni

Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője örül, hogy sok időt tölthetett családjával a koronavírus idején, de most készen áll arra, hogy az Osztrák Nagydíjon visszatérjen az F1-es pályára.

Három és fél hónapnyi kihagyás után ülnek újra Forma-1-es versenyautóba a pilóták a hétvégén: a mezőny Ausztriában végre megkezdi a 2020-as szezont. Számos szigorítás, illetve protokoll vár majd a csapatokra Spielbergben annak érdekében, hogy a fertőzés kockázatát minimálisra csökkentsék. 

Räikkönen a koronavírus idején exkluzív interjút adott az F1Világ.hu-nak, amikor elmondta, többnyire családjával és edzéssel töltötte a karanténidőt – most viszont már a munkára koncentrál. 

„Kicsit furcsa lesz ilyen körülmények között visszatérni a pályára, de biztos vagyok benne, hogy ha az autóban fogunk ülni, akkor nem a korlátozásokra fogunk gondolni, hanem arra, hogy a lehető legjobb munkát végezzük” – mondta a finn.

„A szünet lehetőséget adott arra, hogy a családommal töltsem az időt, de most a munkára kell koncentrálnunk.” 

Az Alfa Romeo versenyzője egyelőre nem szeretne jóslatokba bocsátkozni az erőviszonyokat illetően, de bízik benne, hogy ebben a szeptemberig tartó nagy hajtásban sikerül kihozniuk a maximumot minden hétvégéből. 

„Most, hogy ilyen sok verseny lesz ilyen rövid időn belül, minden hétvégéből ki kell hoznunk a maximumot, és pontokat kell szereznünk, ha esélyünk lesz rá. Nehéz megmondani, hogy hol áll mindenki, de nemsokára rájövünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!