Räikkönen GP3-as autót tesztelt ma - F1VILÁG.HU

Räikkönen GP3-as autót tesztelt ma

HIRDETÉS

GP3-as versenyautóval tesztelt ma, Barcelonában a Forma-1 2007-es világbajnoka, a Lotus versenyzője, Kimi Räikkönen.


GP3-as versenyautóval tesztelt ma, Barcelonában a Forma-1 2007-es világbajnoka, a Lotus versenyzője, Kimi Räikkönen.

A finn versenyző a Forma-1 előszobájának számító széria hivatalos tesztprogramján vett részt a Spanyol Nagydíjnak is otthont adó versenypályán – egész egyszerűen azért, mert szerette volna kipróbálni a kategória idei autóját.

A mai programot két részre osztották számára: először különféle gumikeverékeken tehette próbára a versenygépet, majd a GP3 és a Pirelli iránymutatásai szerint különféle fejlesztési munkákat hajtott végre.

Räikkönen végül 58 kört (270 km) tett meg, legjobb körideje 1 perc 34,780 másodperc lett, a hivatalos tájékoztatás szerint pedig igencsak hasznos visszajelzéseket adott az autó viselkedéséről, illetve a gumik teljesítményéről, és a kopás mértékéről.

„Szerettem volna kipróbálni az idei GP3-as autót, mert egy barátom, Afa Heikkinen csapatot üzemeltet a sorozatban, és a szezon eleje óta szorosan figyelemmel kísérem a fejlődésüket, illetve eredményeiket” – mondta a 33 esztendős versenyző.

„Kíváncsi voltam, milyen vezetni egy ilyen autót, és ami azt illeti, elég szórakoztató volt. Volt néhány probléma a viselkedésével kapcsolatban, de sikerült megoldanunk ezek többségét. A GP3/13 egy remek eszköz a fiatal versenyzők számára, főleg, ha afféle gumikezelést kell megtanulni, mint amilyen nekünk van az F1-ben.”

A tesztről további fotók fellelhetők az F1Világ.hu Facebook-oldalán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!