Friss hírek

Räikkönen: Ha egyszerű lenne a problémánk, már megoldottuk volna

Kimi Räikkönen szerint csalódást keltő a 70. évforduló Nagydíján megszerzett 20. rajthely, és még szomorúbb, hogy rövid időn belül nem fognak megoldást találni az Alfa Romeo problémáira.

Az Alfa Romeo két versenyzője a mezőny végén, a 19. és 20. rajtkockát foglalhatja el a vasárnapi rajtrácson, ám Räikkönen úgy érzi, egy sokkal jobb körrel sem lett volna esélye a továbbjutásra a Q2-be. 

„Csalódást keltő, hogy ilyen hátul végez az ember, pedig mindent belead. De most ez a szituáció nálunk. A különbség egy jó és egy rossz kör között a 16. vagy a 20. pozíciót jelenti. Tehát ez nem sok mindenen változtat.”

Az autóval kapcsolatban összetett a probléma: Räikkönen elárulta, nincsenek megelégedve a Ferrari erőforrásával, az ugyanis nem teljesen olyan, mint amit elvárnának, azonban több területet érintenek a gondok. 

„Nem a motor az egyetlen ok. Vannak olyan autók, akik ugyanezzel a csomaggal gyorsabbak, mint mi” – mondta a finn.

Nincs egyszerű megoldás a problémánkra, különben már megoldottuk volna. De nem megy egy vagy két héten belül sem. Holnap versenyzünk, és meglátjuk, hogy mi jön ki belőle.”

„Talán itt vagy ott 1-1 pozícióval jobbak lehetünk, de olyan átkozottul nagy különbség nem lesz nálunk. Túl lassúak vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!