Räikkönen: Ha nem élvezem idén a versenyzést, abbahagyom év végén - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Ha nem élvezem idén a versenyzést, abbahagyom év végén

HIRDETÉS
A Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen leszögezte, egyelőre még nem döntött arról, hogy marad-e a száguldó cirkuszban a következő évre, elmondása szerint azonban ez leginkább attól függ, hogy élvezni fogja-e a versenyzést az előttünk álló idényben.
RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait during the 2019 Formula One World Championship, Abu Dhabi Grand Prix from November 28 to december 1 in Yas Marina - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI

Räikkönen jelenlegi szerződése 2020 végén jár le, jövője pedig leginkább azon múlik, mennyire érzi majd jól magát a júliusban kezdődő szezon során.

Az Alfa Romeo versenyzője már az F1Világ.hu-nak adott exkluzív interjúban is elárulta a múlt hónapban, még nem döntött a folytatásról.

A finn most egy újabb interjúban kifejtette, ha nem élvezi a versenyzést, befejezi.

„Már elmondtam, hogy megcsinálom ezt az idényt, és aztán eldöntöm. Ha jól fogom érezni magam idén, akkor folytatom, ha nem, akkor abbahagyom” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Nagyon egyszerű a történet: imádok versenyezni. A többi nemigen érdekel, az interjúk, meg egyebek. De nagyon imádom a kerék a kerék elleni küzdelmeket. Ez volt az, ami hiányzott, ezért tértem vissza.”

Räikkönen hozzátette, attól nem fél, hogy hiányozni fog neki a Forma-1, ha úgy dönt, hogy befejezi.

„Nem hiszem, hogy hiányozni fog. Remek emberek vannak itt, akikkel tartani is fogom a kapcsolatot, de ez minden. Rengeteg időt töltöttem el itt, és ha majd úgy döntök, abbahagyom, biztos vagyok benne, hogy rengeteg más dologgal el tudom foglalni magam.”

Räikkönen egyébként az F1Világnak nyilatkozva azt mondta, nem számít arra, hogy sokat változnak az erőviszonyok a 2020-as évre.

„Mint mindig, most is az a cél a szezonra, hogy a lehető legjobb munkát végezzük, és a középmezőny elején harcoljunk” – mondta a 40 éves versenyző. „A realitás talaján kell maradnunk, tudjuk, hogy a sorrend nem fog jelentősen változni a tavalyi szezonhoz képest, de tettünk néhány előrelépést. Csak akkor fogjuk megtudni, mit jelent ez, amikor pályára gurulunk.”  

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!