Raikkönen hajlandó kockáztatni a sikerért - F1VILÁG.HU

Raikkönen hajlandó kockáztatni a sikerért

Kimi Raikkönen elhintette, készen áll beáldozni a Ferrari kiváló versenysebességét, hogy javítani tudjon az időmérő edzéseken mutatott teljesítményén, amely rengeteg gondot okozott már számára az idei évben.

Kimi Raikkönen elhintette, készen áll beáldozni a Ferrari kiváló versenysebességét, hogy javítani tudjon az időmérő edzéseken mutatott teljesítményén, amely rengeteg gondot okozott már számára az idei évben.

A Ferrari finn versenyzője szerint minden eddiginél fontosabb, hogy minél előkelőbb pozícióból kezdhesse meg a szezon hátralévő versenyeit, mert csak így lesz képes megvédeni bajnoki címét.

Raikkönen azt is elmondta, hogy ha kell, készen áll csakis az időmérő edzésekre koncentrálni, még ha az azt is jelenti, hogy nem lesz olyan jó az autója a versenyeken.

 

“Ez nem egy új probléma, azonban néha sikerül, néha viszont nem sikerül túljutnunk a nehézségeken. Sajnos azonban gyakrabban nem tudunk megoldást találni a problémákra” – mondta Raikkönen a hétvégi futamnak helyet adó Valenciában, mikor az időmérőn fellépő nehézségekről kérdezték.

“Valamiféle félmegoldást kellene találnunk az időmérő edzésre, hogy egy olyan autónk legyen, ami nem teljesen tökéletes, de könnyebben vezethető, mint korábban, és nem jelentkeznek a nemkívánatos problémák. Azonban még keressük a megoldást, és minden a pályától függ.”

“Néhány pályán könnyű megoldást találni a problémákra, azonban vannak olyanok is, melyeken szinte lehetetlen úgy összerakni az autót, hogy az úgy teljesítsen, ahogyan mi szeretnénk. Bízom benne, hogy találunk egy köztes megoldást, mikor gyorsak vagyunk, de mégsem teljesen elégedettek.”

A Ferrari idei versenygépe kezesebben bánik az abroncsokkal, mint a rivális McLaren autója – ami azt is jelenti egyben, hogy az olaszok F2008-as kódszámmal ellátott modellje néha nem tudja megfelelő hőfokra hevíteni a gumikat az első körökben, ami rányomja bélyegét az időmérő edzésekre. Ezzel ellentétben viszont jobban használja a gumikat a versenyen.

Bár Raikkönen meg van elégedve csapata versenyen mutatott teljesítményével, tisztában van azzal, hogy az időmérő edzések kulcsfontosságúak lesznek a szezon hátralévő részében, ugyanis ha nem sikerül előkelő helyre kvalifikálniuk magukat, a Ferrarinak esélye sem lesz harcba szállni a McLarennel.

“Ha megnézzük az elmúlt versenyt, akkor láthatjuk, hogy csak abban az esetben tudtál előzni, ha az előtted haladó hibázott” – magyarázta a finn pilóta. “Itt (Valencia) is ugyanez a helyzet. Azonban a spanyol pálya nagyon széles, és vannak hosszú egyenesek, így talán több hely van az előzésre, mint Magyarországon.”

“Azonban ha nem az élen autózol, akkor nagyon sok időt veszítesz az előtted haladó mögött, még ha végül meg is tudod előzni. Mindig nagyon fontos, hogy az élről indulj” – folytatta Raikkönen, aki tisztában van azzal, hogy még jobban kell teljesítenie a hátralévő versenyeken.

“Először is nem vagyok elég gyors. Ha nem csúszok ki az utolsó időmérőn, akkor könnyedén a harmadik helyen végezhettem volna, ez is bizonyítja, hogy a legapróbb dolgok is komoly hátrányt jelenthetnek.”

“Amióta gumit váltottunk, nem érzem olyan magabiztosnak magam az időmérőn, még ha versenyen elégedettebb is vagyok az autóval. Mindezek ellenére nem aggódom, mert jó helyen vagyunk jelen pillanatban. Az elmúlt versenyeken nem jöttek azok az eredmények, amikre számítottam, így bízom benne, hogy mostantól kezdve ismét visszatérhetünk oda, ahol korábban voltunk.”

“A legnagyobb probléma az, hogy egy rosszul sikerült időmérő után beragadsz az előtted haladók mögé a versenyen. Éppen ezért ha sikerül megoldanunk mindezt, akkor úgy érzem, rendben leszünk. Még dolgoznunk kell, és akkor remélhetőleg visszatérhetünk nyerő formánkhoz” – tette hozzá a finn pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!