Friss hírek

Räikkönen hamar túllépne a rekord-hétvégén

Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője 323. nagydíját teljesítette az Eifel Nagydíj hétvégéjén: a finnek azonban nem sikerült a pontszerzés, így szeretné mihamarabb maga mögött hagyni a nürburgringi futamot.

Räikkönen már hivatalosan is az F1 legtapasztaltabb versenyzője: 323 rajtja azt jelenti, hogy a valaha rendezett nagydíjak több mint 31százalékán részt vett, vagyis az összes F1-es verseny közel harmadán. 

A finn a 19. helyről kezdte meg az Eifel Nagydíjat, és ugyan volt esélye a pontszerzésre, a biztonsági autó közbeszólt, így csak a 12. pozícióban zárt, míg csapattársa, Antonio Giovinazzi a 10.-ként végzett. 

Räikkönen elmondta, nem számított rá, hogy erős versenyük lesz a szombati időmérő után, azonban a szerencse sem állt melléjük a Nürburgringen. 

„Ez nem volt a legjobb hétvége, de a tegnapi nap után tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz” – mondta a finn a futam után.

„A verseny rajtja jó volt, de aztán el kellett kerülnöm néhány autót előttem, és sok helyet veszítettem. Egy kicsit előrébb is végezhettünk volna, de a biztonsági autó néhány pozícióba került számunkra, és az eredmény nem volt jó. Frusztráló hétvége volt, magunk mögött kell hagynunk, és legközelebb újra megpróbáljuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!