Raikkönen: Hamilton megérdemelte a büntetést

Kimi Raikkönen szerint a Kanadai Nagydíj sportfelügyelői helyesen jártak el, mikor tízhelyes rajtbüntetéssel sújtották Lewis Hamiltont, aki figyelmen kívül hagyva a piros jelzést, telibe találta a finn Ferrariját a boxutca végén.

Kimi Raikkönen szerint a Kanadai Nagydíj sportfelügyelői helyesen jártak el, mikor tízhelyes rajtbüntetéssel sújtották Lewis Hamiltont, aki figyelmen kívül hagyva a piros jelzést, telibe találta a finn Ferrariját a boxutca végén.

Raikkönen úgy érezte, Hamilton megfosztotta attól a lehetőségtől, hogy harcba szálljon a győzelemért a vasárnapi versenyen.

Hamilton a többi élmenővel egyetemben, a biztonsági autó pályára küldésekor állt ki tankolni. A brit pilóta hosszabb ideig tartózkodott szerelői társaságában, így elvesztette vezető pozícióját Raikkönennel, illetve Kubicával szemben, akik egymás mellett érkeztek meg a boxutca kijáratához, ami ideiglenesen le volt zárva.

Hamilton olyannyira figyelte az előtte csatázó versenyzőket, hogy mire észrevette a piros jelzést, már nem tudta elkerülni az ütközést, ahogy a mögötte haladó Nico Rosberg sem, akik mindketten tízhelyes rajtbüntetéssel várhatják a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Francia Nagydíjat, ahol a legjobb esetben is csak a tizenegyedik helyről rajtolhatnak.

Három nappal a balesetet követően Raikkönen még mindig nem érti, hogyan történhetett meg ez az eset, és úgy gondolja, a sportfelügyelők helyesen jártak el, mikor tízhelyes rajtbüntetéssel “jutalmazták” a brit pilóta akcióját.

“Nagyon csalódott vagyok a Kanadában történtek miatt” – mondta Raikkönen a hivatalos weboldalán. “Nem tudom elképzelni, miként fordulhat elő az, hogy valaki akkor üti ki a másikat, mikor az a boxutca végén a piros jelzés miatt várakozik.”

“Nem hiszem el, hogy nem látta a piros jelzést, különösen az egymás mellett álló két versenygépet. Szerintem Hamilton abszolút megérdemelte a büntetést. Tíz hellyel hátrébbról kell majd rajtolnia a Francia Nagydíjon, ami igencsak megnehezíti az életét.”

Azzal, hogy Hamilton és Raikkönen is kiesett a balesetben, Robert Kubica megszerezhette pályafutása első futamgyőzelmét, mellyel átvette a vezetést a pontversenyben.

Raikkönen bevallotta, számára sokkal jobb, hogy a lengyel, és nem csapattársa, Felipe Massa, vagy riválisa, Lewis Hamilton nyerte meg a montreali megmérettetést.

“A negyedik helyen állok a bajnokságban. Tavaly is így álltam, tehát hosszú még az út a végéig. Számunkra mindenképpen jól jött, hogy Kubica nyert Kanadában. Jobb, hogy ő szerezte meg a tíz pontot, és nem egyik fő riválisom, akik most három ponttal állnak csak előttem a bajnokságban” – magyarázta Raikkönen.

A finn pilóta azt is elmondta, hogy bár a BMW hihetetlenül egyenletes teljesítménye nem könnyíti meg a helyzetüket, úgy érzi, a Ferrari képes lesz visszatérni az élre.

“A BMW minden egyes versenyen pontokat szerzett, miközben nekünk volt néhány elég gyenge futamunk. Éppen ezért vezetheti most a bajnokságot. Nem aggódok túlságosan emiatt, bár egy biztos, ha továbbra is minden versenyen pontot szereznek, nem lesz könnyű befogni őket a bajnokságban.”

“Azonban úgy érezzük, hogy minden rendben van az autónkkal. Hamarosan ismét győzni fogunk. Most olyan pályák következnek, melyeken az első naptól fogva nagyon erősek lehetünk” – tette hozzá a bajnoki címvédő.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Raikkönen: Hamilton megérdemelte a büntetést
Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez
Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek
A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?
A Ferrari pilótái is pályára gurulnak még az idényrajt előtt