Raikkönen: Hamilton megérdemelte a büntetést - F1VILÁG.HU

Raikkönen: Hamilton megérdemelte a büntetést

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen szerint a Kanadai Nagydíj sportfelügyelői helyesen jártak el, mikor tízhelyes rajtbüntetéssel sújtották Lewis Hamiltont, aki figyelmen kívül hagyva a piros jelzést, telibe találta a finn Ferrariját a boxutca végén.

Kimi Raikkönen szerint a Kanadai Nagydíj sportfelügyelői helyesen jártak el, mikor tízhelyes rajtbüntetéssel sújtották Lewis Hamiltont, aki figyelmen kívül hagyva a piros jelzést, telibe találta a finn Ferrariját a boxutca végén.

Raikkönen úgy érezte, Hamilton megfosztotta attól a lehetőségtől, hogy harcba szálljon a győzelemért a vasárnapi versenyen.

Hamilton a többi élmenővel egyetemben, a biztonsági autó pályára küldésekor állt ki tankolni. A brit pilóta hosszabb ideig tartózkodott szerelői társaságában, így elvesztette vezető pozícióját Raikkönennel, illetve Kubicával szemben, akik egymás mellett érkeztek meg a boxutca kijáratához, ami ideiglenesen le volt zárva.

Hamilton olyannyira figyelte az előtte csatázó versenyzőket, hogy mire észrevette a piros jelzést, már nem tudta elkerülni az ütközést, ahogy a mögötte haladó Nico Rosberg sem, akik mindketten tízhelyes rajtbüntetéssel várhatják a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Francia Nagydíjat, ahol a legjobb esetben is csak a tizenegyedik helyről rajtolhatnak.

Három nappal a balesetet követően Raikkönen még mindig nem érti, hogyan történhetett meg ez az eset, és úgy gondolja, a sportfelügyelők helyesen jártak el, mikor tízhelyes rajtbüntetéssel “jutalmazták” a brit pilóta akcióját.

“Nagyon csalódott vagyok a Kanadában történtek miatt” – mondta Raikkönen a hivatalos weboldalán. “Nem tudom elképzelni, miként fordulhat elő az, hogy valaki akkor üti ki a másikat, mikor az a boxutca végén a piros jelzés miatt várakozik.”

“Nem hiszem el, hogy nem látta a piros jelzést, különösen az egymás mellett álló két versenygépet. Szerintem Hamilton abszolút megérdemelte a büntetést. Tíz hellyel hátrébbról kell majd rajtolnia a Francia Nagydíjon, ami igencsak megnehezíti az életét.”

Azzal, hogy Hamilton és Raikkönen is kiesett a balesetben, Robert Kubica megszerezhette pályafutása első futamgyőzelmét, mellyel átvette a vezetést a pontversenyben.

Raikkönen bevallotta, számára sokkal jobb, hogy a lengyel, és nem csapattársa, Felipe Massa, vagy riválisa, Lewis Hamilton nyerte meg a montreali megmérettetést.

“A negyedik helyen állok a bajnokságban. Tavaly is így álltam, tehát hosszú még az út a végéig. Számunkra mindenképpen jól jött, hogy Kubica nyert Kanadában. Jobb, hogy ő szerezte meg a tíz pontot, és nem egyik fő riválisom, akik most három ponttal állnak csak előttem a bajnokságban” – magyarázta Raikkönen.

Hirdetés

A finn pilóta azt is elmondta, hogy bár a BMW hihetetlenül egyenletes teljesítménye nem könnyíti meg a helyzetüket, úgy érzi, a Ferrari képes lesz visszatérni az élre.

“A BMW minden egyes versenyen pontokat szerzett, miközben nekünk volt néhány elég gyenge futamunk. Éppen ezért vezetheti most a bajnokságot. Nem aggódok túlságosan emiatt, bár egy biztos, ha továbbra is minden versenyen pontot szereznek, nem lesz könnyű befogni őket a bajnokságban.”

“Azonban úgy érezzük, hogy minden rendben van az autónkkal. Hamarosan ismét győzni fogunk. Most olyan pályák következnek, melyeken az első naptól fogva nagyon erősek lehetünk” – tette hozzá a bajnoki címvédő.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!