Raikkönen hatalmas csatára számít a Brit Nagydíjon

Kimi Raikkönen szerint a Brit Nagydíj a Ferrari és a McLaren kiélezett párharcáról szól majd a jövő hétvégén, miután Lewis Hamilton fantasztikus tempót diktálva, az élen fejezte be az e heti tesztprogramot Silverstone-ban.

Kimi Raikkönen szerint a Brit Nagydíj a Ferrari és a McLaren kiélezett párharcáról szól majd a jövő hétvégén, miután Lewis Hamilton fantasztikus tempót diktálva, az élen fejezte be az e heti tesztprogramot Silverstone-ban.

Annak ellenére, hogy a Ferrari fölényes kettős győzelmet aratott a múlt hétvégén megrendezett Francia Nagydíjon, Raikkönen úgy gondolja, hogy a brit futam hatalmas csatát hozhat.

A finn pilóta szerint a McLaren és a Ferrari egy szinten lehet majd Silverstone-ban, és nem kell majd számolniuk a BMW Sauberrel.

“Bízom benne, hogy ugyanolyan erősek leszünk majd Silverstone-ban, mint a múlt héten Magny-Cours-ban, de a McLaren mindig is erős volt hazai pályáján, és szerintem ez idén sem lesz másképp” – mondta Raikkönen az Autosportnak.

“Úgy gondolom, hogy hatalmas csata alakul majd ki közöttünk, és nem hiszem, hogy abba bármelyik más csapat bele tudna szólni. Meggyőződésem, hogy a Ferrari és a McLaren versenyzői közül kerül majd ki a győztes.”

Bár a Ferrari nagyon gyors volt az e heti teszten, Raikkönen tisztában van azzal – különösen kipufogó problémái után –, hogy csak a gyorsaság nem elég a győzelemhez.

“Mi ismét mindent beleadunk majd, és a legjobb tudásunkat nyújtjuk, azonban az elmúlt verseny is bebizonyította, hogy számos tényező van, ami akár tönkreteheti, de akár meg is könnyítheti a versenyed” – magyarázta Kimi.

“Arra számítok, hogy erős lesz a csomagunk Nagy-Britanniában. Természetesen a győzelemre hajtunk, de majd meglátjuk, hogy mire leszünk képesek. Nagyon szoros lesz a küzdelem az élen. Egy újabb jó hétvégét szeretnénk teljesíteni, és bízunk benne, hogy ezúttal nem lesznek problémáink.”

Raikkönen azt is elmondta, egyáltalán nem zavarja, hogy csapattársa, Felipe Massa vezeti a bajnokságot nyolc futamot követően.

“Több versenyző is volt már az élen az idei évben, és még nagyon hosszú a bajnokság. Teljesen mindegy, ki áll most az élen, és ki vezetett korábban. Csak az számít, ki lesz az első a bajnokság végén.”

“Közel állunk egymáshoz, és ahogy azt az elmúlt versenyeken is láthattuk, nagyon gyorsan megváltozhat a helyzet. Bízom benne, hogy visszatérhetünk, és akkor leszünk majd a bajnokság élén, amikor az igazán számít” – tette hozzá Raikkönen.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Raikkönen hatalmas csatára számít a Brit Nagydíjon
Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez
Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek
A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?
A Ferrari pilótái is pályára gurulnak még az idényrajt előtt