Raikkönen hatalmas csatára számít a Brit Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Raikkönen hatalmas csatára számít a Brit Nagydíjon

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen szerint a Brit Nagydíj a Ferrari és a McLaren kiélezett párharcáról szól majd a jövő hétvégén, miután Lewis Hamilton fantasztikus tempót diktálva, az élen fejezte be az e heti tesztprogramot Silverstone-ban.

Kimi Raikkönen szerint a Brit Nagydíj a Ferrari és a McLaren kiélezett párharcáról szól majd a jövő hétvégén, miután Lewis Hamilton fantasztikus tempót diktálva, az élen fejezte be az e heti tesztprogramot Silverstone-ban.

Annak ellenére, hogy a Ferrari fölényes kettős győzelmet aratott a múlt hétvégén megrendezett Francia Nagydíjon, Raikkönen úgy gondolja, hogy a brit futam hatalmas csatát hozhat.

A finn pilóta szerint a McLaren és a Ferrari egy szinten lehet majd Silverstone-ban, és nem kell majd számolniuk a BMW Sauberrel.

“Bízom benne, hogy ugyanolyan erősek leszünk majd Silverstone-ban, mint a múlt héten Magny-Cours-ban, de a McLaren mindig is erős volt hazai pályáján, és szerintem ez idén sem lesz másképp” – mondta Raikkönen az Autosportnak.

“Úgy gondolom, hogy hatalmas csata alakul majd ki közöttünk, és nem hiszem, hogy abba bármelyik más csapat bele tudna szólni. Meggyőződésem, hogy a Ferrari és a McLaren versenyzői közül kerül majd ki a győztes.”

Bár a Ferrari nagyon gyors volt az e heti teszten, Raikkönen tisztában van azzal – különösen kipufogó problémái után –, hogy csak a gyorsaság nem elég a győzelemhez.

“Mi ismét mindent beleadunk majd, és a legjobb tudásunkat nyújtjuk, azonban az elmúlt verseny is bebizonyította, hogy számos tényező van, ami akár tönkreteheti, de akár meg is könnyítheti a versenyed” – magyarázta Kimi.

“Arra számítok, hogy erős lesz a csomagunk Nagy-Britanniában. Természetesen a győzelemre hajtunk, de majd meglátjuk, hogy mire leszünk képesek. Nagyon szoros lesz a küzdelem az élen. Egy újabb jó hétvégét szeretnénk teljesíteni, és bízunk benne, hogy ezúttal nem lesznek problémáink.”

Raikkönen azt is elmondta, egyáltalán nem zavarja, hogy csapattársa, Felipe Massa vezeti a bajnokságot nyolc futamot követően.

“Több versenyző is volt már az élen az idei évben, és még nagyon hosszú a bajnokság. Teljesen mindegy, ki áll most az élen, és ki vezetett korábban. Csak az számít, ki lesz az első a bajnokság végén.”

Hirdetés

“Közel állunk egymáshoz, és ahogy azt az elmúlt versenyeken is láthattuk, nagyon gyorsan megváltozhat a helyzet. Bízom benne, hogy visszatérhetünk, és akkor leszünk majd a bajnokság élén, amikor az igazán számít” – tette hozzá Raikkönen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!