Friss hírek

Raikkönen hatalmasat bukott, áll a Brit GP

A Brit Nagydíjat már az első körben megszakították, miután megsérült az egyik szalagkorlát Kimi Raikkönen hatalmas bukását követően.


A Brit Nagydíjat már az első körben megszakították, miután megsérült az egyik szalagkorlát Kimi Raikkönen hatalmas bukását követően.

A Ferrari finn pilótája a Wellington egyenesre vezető kanyart szélesen vette, kifutott a bukótérbe, a gázról viszont nem vette le a lábát, mert irányban volt a pálya felé.

A füves rész azonban megdobta autóját, elvesztette felette az uralmát, kitört a Ferrari hátulja, és egyenesen beleszállt a szalagkorlátba, ami visszadobta a pályára, és csak a szerencsének illetve versenyzőtársai reflexeinek köszönhetően nem történt komolyabb baj.

Kamui Kobayashi éppen hogy csak ki tudott térni a Ferrari elől, Felipe Massa azonban eltalálta a piros autót, és bár elrántotta a kormányt, nem tudta elkerülni az ütközést. A Williams pilótája fel is adta a küzdelmet.

A futamot azonnal piros zászlóval megállították, Räikkönen saját lábán szállt ki az autóból, ám bal lábát fájlalta, segítséggel ment az orvosi autóhoz, bicegve, jelenleg a pálya széli orvosi központban vizsgálják, miközben a szerelők a szalagkorlátot javítják.

A mezőny a biztonsági autó mögül rajtol majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek