Räikkönen időmérőjét a szél tette tönkre - F1VILÁG.HU

Räikkönen időmérőjét a szél tette tönkre

HIRDETÉS
Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője meglehetősen furcsa körülmények miatt nem tudta kihozni a maximumot autójából a Kínai Nagydíj időmérő edzésén.
Fotó: Alfa Romeo

Räikkönen csak a 13. rajthelyet szerezte meg a Kínai Nagydíjon, miután egyáltalán nem volt könnyű és problémamentes a kvalifikáció számára. 

A finn pilóta az időmérő edzés második szakaszában arra panaszkodott, hogy nincs erő az autóban, azonban a csapat elárulta, a váratlan tempócsökkenést valójában egy széllökés okozta, nem pedig technikai probléma.

„Nem erő ment el, hanem a tempó” – nyilatkozta a csapatfőnök, Frederic Vasseur a Motorsport.com-nak az időmérőt követően. 

Nagyon furcsa volt. A szembeszél őrülten támad fel. Azt hiszem, egy kis csoportban voltunk, Valtteri és még valaki – senki nem növelte a tempóját 5 vagy 10 másodpercen keresztül. De ez nem kifogás.”

„A Q1 és a Q2 jól alakult számunkra, néha századokon múlik, és szinte megvan a továbbjutás – néha éppen, hogy alatta vagy, és ezt el kell fogadni. Azt hiszem, pénteken erős volt a versenytempónk, de ezt majd az első kör végén meglátjuk.”

Räikkönen elmondta, nem igazán úgy sikerült a szombati időmérő számára, mint szerette volna, és a gumikezelés sem könnyíti meg a helyzetüket.  

„Néhány kör elég jól sikerült, az első köröm is a Q1-ben. De megcsúsztam az utolsó kanyarban, aztán a másik két köröm átlagos volt. Az utolsóban viszont jó érzéseim voltak – hogy ilyennek kellene lennie. Szóval egyszerűen nem volt meg a tempónk ma.”

„A hátsó egyenesben tempót veszítettünk, talán a szél volt erősebb abban a körben. De ez van” – folytatta a finn.

„Meglátjuk, hogy alakul a holnap, néhány köröm elég jól sikerült, a középső kettő trükkös volt. Összességében a különböző gumik teljesen másképp viselkednek, szóval nem a legkönnyebb a helyzet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!