Räikkönen időmérős teljesítményén javítana

Az időmérős teljesítményen javítana Koreában a Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.


Az időmérős teljesítményen javítana Koreában a Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.

A finn pilóta a harmadik helyen ért célba a legutóbbi, szingapúri megmérettetésen, noha szombati gyengélkedése miatt a mezőny közepéről volt kénytelen rajtolni.

Räikkönen ezzel együtt nagyon elégedett volt teljesítményével, hiszen a belgiumi és olaszországi küszködés után végre ismét a legjobb helyekért harcolhattak.

A 33 esztendős versenyző elárulta, reméli, hogy a hétvégi Koreai Nagydíjon ismét erősek lesznek majd.

„Reméljük, hogy sikerült átmenteni Koreára a Szingapúri Nagydíj vasárnapján mutatott erős formát” – fogalmazott a 2007-es év legjobbja.

„Az autó az egész futamon remek volt, jó érzés volt versenyezni. Leginkább arra összpontosítunk, hogy megtartsuk ezeket a pozitívumokat, és profitáljuk belőlük a következő versenyeken.”

„Tavaly látogattam először Koreába, elég trükkös pálya tanulás szempontjából. De néhány kör után már egészen kényelmesen éreztem magam. Ha az autód jó, jól tudsz teljesíteni itt.”

Räikkönen kifejtette, a Lotus E21-es versenygépe kiválóan teljesített a szingapúri versenyen, az időmérőn azonban nem tudott harcba szállni az élmezőnnyel. A finn ezen mindenképpen változtatni szeretne hétvégén.

„Az ember mindig a lehető legjobb eredményt és a legtöbb pontot szeretné elérni, szóval kétségkívül jobb volt a helyzet legutóbb, mint Monzában, vagy Spában. Elég jó volt a tempóm is megelőztem pár versenyzőt, a végén pedig Jensont [Button] követtem, és láttam, hogy az abroncsai elfogytak, szóval egyszerűen csak nagyobb nyomást gyakoroltam rá. Tudtam, hogy meg kell előznöm őt, mert többen új gumikra váltottak mögöttünk, és rohamosan zárkóztak fel.”

„Megelőztem őt, aztán elhúztam, így szerencsére senki nem tudott beérni.”

„A célunk Koreára az, hogy összességében egy jobb hétvégét teljesítsünk, mint Szingapúrban. Nyilván nem igazán jött össze az időmérő legutóbb, márpedig alaposan megkönnyíti az ember dolgát az, ha a legjobb tízből rajtolhat.”

Räikkönent Szingapúrban komoly hátfájdalmak is hátráltatták, és bár elmondása szerint sokat javult a helyzet, még nem igazán tudja, mire számítson Koreában.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!