Räikkönen Imoláról: Ilyennek kell lennie egy F1-es pályának! - F1VILÁG.HU

Räikkönen Imoláról: Ilyennek kell lennie egy F1-es pályának!

HIRDETÉS
Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen örömmel vette, hogy Imola a 2021-es Forma-1-es versenynaptárban is helyet kapott, szerinte ugyanis a legendás versenypálya pont olyan, mint amilyennek egy versenyhelyszínnek lennie kell.
99 GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, 07 RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, action during the Formula 1 Pirelli Gran Premio Del Made In Italy E Dell emilia Romagna 2021 from April 16 to 18, 2021 on the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, in Imola, Italy - Photo Florent Gooden / DPPI

Imola 2006 után tavaly rendezhetett újra Forma-1-es futamot a koronavírus-járvány okán, az aszfaltcsík pedig idén ismét lehetőséget kapott.

A 2021-es verseny bővelkedett izgalmakban, a futamot végül Max Verstappen nyerte meg Lewis Hamilton és Lando Norris előtt.

Kimi Räikkönen ugyan végül nem szerzett pontot egy büntetés miatt, mégis nagyon élvezte az imolai hétvégét – szerinte Imolának abszolút helye van a naptárban.

„Egy kicsit könyörtelen, és szerintem ilyennek kell lenniük a pályáknak, és így kellene használni őket” – mondta a finn versenyző a RaceFans című lapnak.

„Ez az oka annak, hogy az ilyen pályákon egy kicsit több piros zászlót látunk, és többször sülnek el balul a dolgok. De ilyen a versenyzés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!