Räikkönen is véleményt mondott a Vettel-ügyről

Fotó: Alfa Romeo Racing
VETTEL Sebastian (ger), Scuderia Ferrari SF90, RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, Niki Lauda cap tribute during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of Monaco from on May 23 to 26 in Monaco - Photo Florent Gooden / DPPI Räikkönen
Sebastian Vettel korábbi csapattársa, a jelenleg az Alfa Romeónál versenyző Kimi Räikkönen sem érti, miért büntették meg a német versenyzőt a másfél héttel ezelőtti Kanadai Nagydíjon.

Vettel 5 másodperces büntetése miatt elbukta a győzelmet Montrealban: a németet azért büntették meg, mert a 48. körben kicsúszása után veszélyesen tért vissza a pályára.

A Ferrari persze mindent megtesz azért, hogy bizonyítsa ennek ellenkezőjét – az olaszok az ügy felülvizsgálatát kérték a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA), a meghallgatást pedig péntek délután tartják.

A Kanadában történtekről természetesen a többi F1-es pilótát is megkérdezték.

Kimi Räikkönen azt mondja, ami történt, az nem ért büntetést.

„Megnéztem az esetet, de legszívesebben nem vennék részt ebben az egész diskurzusban. De nem gondolom azt, hogy Seb szabálytalankodott akkor, amikor kicsúszott a pályáról, majd visszatért az aszfaltcsíkra” – mondta Franciaországban a korábbi bajnok.

„Tény, hogy amikor az ember így lecsúszik az ívről, kétkézzel azon dolgozik, hogy valahogy visszaevickéljen a pályára, és ne a falban végezze. A hely pedig szűkös, és tele van fűvel a gumi.”

„Jobban megérteném a büntetést, ha Vettel nekiütközött volna valakinek, ahogy visszatért a pályára, de így? Furcsának tartom. A szezon elején azt mondták nekünk, hogy mi, versenyzők nagyobb szabadságot kapunk. Szóval elég ellentmondásos számomra a dolog. Keményebb küzdelmet akarnak, de ha olyasmi történik, mint Kanadában, akkor jön a büntetés.”

„Minden versenyző nagyobb szabadságot akar. Persze nyilván vannak határok. Ha egy pilóta szándékosan letolja ez ellenfelét a pályáról, vagy hülyeséget csinál, akkor meg kell büntetni. De ebben az esetben? Nem hinném.”

„Sebnek semmi választása nem volt. Amikor az ember a fűre kényszerül nem tudja kontrollálni az autót, és amikor visszatér a pályára, 50 méterrel később még tele van minden sz*rral a gumija, úgyhogy nem sokat tud tenni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!